2 ja 4 vuotiaamme käyttää yhteisiä vaatteitaVaikka tytöillämme on muutama vuosi ikäeroa, he käyttävät suurilta osittain yhteisiä vaatteita.

Tietenkin uusia vaatteita ostetaan isomman mukaan. Nyt meillä on käytössä koko 104. Se sopii hyvin molemmille.

Muutamia pienemmän koon vaatteita löytyy myös; muutamat housut ja pari yläosaa. Niitä käyttää vain 2-vuotias, mutta ne on ostettu aikoinaan isommalle tytöllemme. En ole itse asiassa ostanut 2 vuotiaallemme varmaan puoleen vuoteen "omia" vaatteita, vaan kaikki vaatteet on ostettu yhteisiksi harkkavaippoja ja pikkuhousuja lukuun ottamatta.

Housuissa leggarit on ne, jotka on yleensä hyvät niin pienemmälle, kuin isommallekin tytölle. Pieni väljyys niissä ei haittaa, sillä ne pysyy kuitenkin hyvin ylhäällä, eikä yleensä pituuttakaan ole liikaa.

Toiset paidat on pienimmälle ehkä tunikoita ja mekot polvipituisen sijaan hieman pidempiä, muttei se haittaa. Tytöillä on kokoeroa juuri sen verran, ettei pienempi huku isomman vaatteisiin, vaan ne on juuri sopivan väljiä.

4-vuotias tyttäreni käyttää välillä myös isoveljensä (7) paitoja, mutta harvemmin kodin ulkopuolella.

Lapsemme on kyllä sellaisia, että he pitävät pääsääntöisesti vaatteita vain silloin, kun se on tarpeellista. Kun vieraat lähtevät, tai kun tulemme ulkoa sisälle, lähtee hyvin nopeasti kaikki vaatteet alusvaatteita lukuun ottamatta. Vähempi on kuulemma parempi.

- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti