KonMari - Työonilon löytämisen taika + arvonta

KonMari Työnilon löytämisen taika
*Kirja saatu, postaus sisältää affiliatelinkin

Kuvittele, millainen on ihanteellinen työelämäsi? Ajattele yksityiskohtaisen tarkasti millainen silloin on ympäristösi, miten käyttäydyt ja mitä tunnet? 

Tartuin uuteen KonMari kirjaan innokkaasti, sillä vaikka KonMari metodissa ja minimalismissa onkin eroja, niin Marie Kondon kirjat on aina inspiroineet mua. Pystyviikkaan esimerkiksi kaikki vaatteemme sukkia myöten edelleen ja rakastan sitä! 

Marie Kondo on kirjoittanut uuden kirjansa Työnilon löytämisen taika *yhdessä Scott Sonensheinin kanssa. Kaikki kirjan luvut, eivät koskettaneet nykyistä elämäntilannettani, mutta sain silti kirjasta valtavasti inspiraatiota! Kirjan edetessä innostuin siivoamaan mm. sähköpostini ja tietokoneen tiedostoni. 

Pidin myös hurjasti Marien avoimuudesta. Menestys toi mukanaan haasteita ja lasten valvottaessa Mariesta tuntui, että hän oli aina valtavan väsynyt. Sen kaiken keskellä hän ei ehtinyt tekemään töitä, tai kotiaskareita ajoissa ja vaikka hän kuinka järjesti kotiaan, niin epäjärjestys palasi pian takaisin. Hän toteaakin, ettei kannata yrittää pitää kotiaan täydellisen siistinä, kun lapset ovat pieniä. Hänellä oli kuitenkin muutama pieni juttu, joita hän pystyi lapsiperhearjen keskelläkin hallitsemaan. 

Marie piti työpöydän laatikot järjestyksessä ja ripusti vaateensa kaappiin iloa tuottavalla tavalla. Koska kaikki omat perheenjäseneni ei ole minimalisteja, saan itsekin iloa niistä pienistä nurkkauksista, hyllyistä ja laatikoista, jotka saan pitää hallinnassani. Juuri niin minimalistisena, kuin itse haluan. 

Olemme itse muokanneet työmme tukemaan lapsiperhearkeamme. Myös Marie pysähtyi miehensä kanssa miettimään, millainen tasapaino tekisi heidät tyytyväiseksi. He päättivät laittaa etusijalle oman ja perheen ajan ja järjestää työn sen ympärille. 

Marie kirjoittaa myös hänen miehensä Työssä käyttämistä menetelmistä. Marien mies Takumi käyttää esimerkiksi kahden viikon välein tunnin aikaa rehelliseen itsetutkisteluun. Hän miettii, mitä hän haluaa työltään, mikä olisi hänen ihanteellinen työelämä ja mitä hän toivoo työllään saavuttavan. 

Kirjassa keskitytään tietenkin myös ajanhallinnan ja digitaalisen hälyn lisäksi työtilan järjestämiseen. Tutkimusten mukaan ihmisten kortisoli, eli stressihormoonitaso kohoaa, jos ympärillä on liikaa tavaraa. Sotkuinen ympäristö myös kuormittaa aivoja. Kun ympärillämme on liikaa ärsykkeitä, keskittymiskyky heikkenee. Kaiken sälän keskellä on vaikeampi keskittyä ja havainnoida niitä asioita joita arvotamme ja jotka oikeasti tuovat meille iloa. Kun työtilamme on järjestyksessä, meille nousee tunne, että tilanne on hallinnassa ja huomioimme paremmin mahdollisuudet ja voimme tehdä valintoja. 

Siivoaminen auttaa hahmottamaan, mitä todella haluat ja näyttää sinulle, mitä asioita sinun tulisi muuttaa. Se ohjaa sinua tuntemaan ja löytämään enemmän iloa ympäriltäsi. 

Pidin kirjasta kovasti ja toivon, että sinäkin pidät! Siksi haluan arpoa tämän lukemani kirjan eteenpäin. Arvontaan voi osallistua Instagram sivullani! Arvonta suoritaan 16.8.2020. 

♥ Riina

4 kommenttia:

 1. Laitan arvontalipun vetämään, kuin myös kirjastovarauksen, mikäli onni ei osu kohdalle. =D Mä rakastan Kondon kirjoja, ne jostain syystä kolahtaa aivan täysin mun ajatusmaailmaan! TämäKIN täytyy siis ehdottomasti lukea!

  VastaaPoista
 2. Mä haluisin osallistua arvontaan, mut mul ei oo instagramia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistuu tätäkin kautta. Lisään sut listalle :)

   Poista