Minimalismi lisää elämänlaatua


On helppo jäädä siihen harhaan, että elämänlaatu ja onnellisuus olisi tuolla jossain... liikkuvassa maalissa. Sitten, kun saan hieman enemmän rahaa, ettei mun tarvi tehdä enää niin paljon töitä, tai kun ostan sen unelmieni talon maalla, kun olen laihtunut, tai kun löydän sen unelmieni työn, niin silloin, silloin alkaisi elämä. 

Minimalismi on siinä mielessä mahtavaa, että unelmien toteuttaminen on aika helppoa. Elämänlaatua kasvatetaan pääsääntöisesti karsimalla turhat ympäriltä. Ei tarvitsekaan saada mitään lisää, vaan karsia turhaa. Turhia kuluja, turhaa tilaa, aikaa vieviä asioita. Kaivaa sieltä kaiken alta se, mikä oikeasti merkitsee. Kun kulut on pienet, tarvitsee automaattisesti tehdä vähemmän töitä. En tarvinnutkaan mitään lisää, vaan jotain vähemmän. Toisaalta, karsimalla turhaa vapauu resursseja juuri siihen, mikä on mulle tärkeää. 

Vapauden kaipuuta, rauhaa ja onnellisuutta yritetään turhaa saavuttaa ostamalla ratkaisuja. Tunnen itseni ja tiedän, että tarvitsen valtavasti aikaa. Sellaista määrää ei kuitenkaan pysty millään saavuttamaan rahalla ainakaan kovin nopeasti. Raha pitäisi ensin tienata ja se taas syö vapautta. Mielummin pidän kuluni niin pienenä, että saan kaiken katettua mahdollisimman helposti. Työstä vapautuneen ajan voin käyttää siihen, mitä tekisi joka tapauksessa. Siitäkin voi saada rahaa, mutta tienaaminen on sivuseikka. 

Mitä te ajattelette elämänlaadusta, tai rahasta? 

♥ Riina

2 kommenttia:

 1. Ajattelen kyllä ihan samaa. Mieluummin teen vähän töitä ja tienaan vähemmän, karsin menoja ja olen sitten enemmän kotona tai muuten vain oman elämäni herra (tai rouva =D). En kaipaa lisää rahaa tai tavaraa, mulle riittää, että tulee toimeen. Ja erittäin mieluista on raivata elämästä ja kotoa kaikki turha tavara pois!!

  Sitä olen kyllä miettinyt, mitä minimalismilla elämääni teen, siis mille sillä raivaan aikaa ja tilaa. En varmaan millekään erityiselle... Mä vaan satun tykkäämään siitä, että turhat tavarat ei täytä nurkkia, samoin siitä, että ei tarvii töissä aikaansa viettää vaan voi vaikka lukea kotona kirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määkin rakastan sitä, että täällä olisi vaan tarpeellinen ja luo turvallisuuden tunnetta sekin, että pärjäisimme vielä paljon vähemmälläkin rahalla.

   Ehkä vapaus on tarpeeksi hyvä syy minimalismille? Sillä onhan "maailma kaunis ja hyvä elää sille, jolla on aikaa ja tilaa unelmille.." :)

   Ihanaa, että kävit kommentoimassa. Sun ajatukset aina jotenkin inspiroi. :)

   Poista