Kun shampoo loppuu, ratkaisu löytyy maustekaapista!

 Poikkesin jokin aika sitten keskustaan ostamaan lempi palashampootani. Kaupassa oli reilusti asiakkaita ja perheenjäsenet odotti ulkopuolella, joten päätin olla nopea. Puin maskin kasvoille, syöksyin shampoo hyllylle, nappasin tarvitsemani ja sitten vaan kassan kautta ulos... Muuten meni ihan hyvin, mutta kotona huomasin ostaneeni vahingossa väärän shampoon. En sitä päänahkaani pelastavaa Rhasulsavi-suola saippuaa, vaan tummille hiuksille sopivan shampoopalan, joka sattui sisältämään reilusti rosmariinia. No höh! Jostain syystä en vaan oikein pidä rosmariinin tuoksusta...  

Onneksi muut perheenjäsenet pystyi kyllä hyödyntämään vikaostokseni, mutta itse päätin kokeilla jotain muuta.... 

Pesen yleensä tukkani vähintään joka toinen päivä, joten oli mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuisi, jos venytän pesuvälejä reilusti. Kas vain... reilun kahden viikon pesemättömyys ei muuttanut tukkaani autokorjaamon rasvamontuksi, mutta päänahka hilseili senkin edestä. Rasulsavi- suola shampoo oli pitänyt päänahan ongelmat sen verran hyvin kurissa, että olin oikeastaan unohtanut miten atopia vaikuttaa päänahkaanikin.

En rynnännyt kuitenkaan heti ostamaan shampoota, vaan avasin maustekaapin ja keitin timjamista vahvaa teetä. Sitten painelin suihkuun ja lorotin timjamiteen päänahkaani. Hieroin hetken päänahkaani sormenpäilläni ja suihkutin enimmät  teet pois. Päänahka ja hiukset tuntui suihkun jälkeen ihanan puhtailta!  Halutessaan teen voi kuulemma jättää surutta päähän sen enempää huuhtomatta

Timjamilla on muitakin hyviä ominaisuuksia, sillä sen on todettu auttavan mm. aknen hoidossa. Itsekin teen siitä silloin tällöin myös kasvovettä ihan samalla tapaa, kuin hiushuuhdettakin. 

En silti todellakaan luovu lempi palashampoostani, mutta on aina hulvatonta tietää, että korvaavia tuotteita löytyy hätätapauksessa vaikka keittiön kaapista. 


Timjami- hiushuuhde: 

n. 2 tl luomu timjamia

2,5dl vettä 

Laita timjami teepalloon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna timjamihuuhteen jäähtyä. Kaada neste hiuksillesi ja hiero päänahkaa pyörivin liikkein. Halutessasi voit huuhtaista sen jälkeen hiuksesi suihkussa, mutta hiushuuhteen voi hyvin jättääkin tukkaan huuhtomattakin. 

- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti