Tammikuussa


En ole löytänyt vielä perheellemme uutta kotia. Etsin sitä hieman haikein mielin, sillä muutto on nyt vääjäämätön, vaikka Tampereen Kiinanmuurissa olisikin ihana toisaalta asua ikuisesti, sillä onhan täällä Pohjoismaiden suurin sisäpiha. Pienessä kodissa on toki helppo asua, kun elämää voi laajentaa ulos hehtaari kaupalla.  ;) 

Lapsilla on nyt todella hyvät opettajat, joten en tietenkään haluaisi vaihtaa lasten kouluakaan muuton takia. Isossa 7 lapsen perheessä on kaikenlaisia tilanteita tullut vastaan. Joskus käynyt niinkin, ettei joku opettaja ole ottanut aina lapsen tarpeita ja vahvuuksia huomioon ja siitä on tullut pieniä väärinymmärryksiä. Onneksi kaikesta on lopulta selvitty. 
Tammikuussa vähensin kodistamme 21 tavaraa ja ostin kaksi....  Määrä tosin riipuu siitä, lasketaanko kuluvat hyödykkeet mukaan.. Ostoskoriin tipahti se maailman kaunein maalisuti, josta jossain vaiheessa puhuin... On kyllä tosin vähän hupsua ostaa käyttötavaroita ulkonäon perusteella...  Ostin myös  ihanaa suomenlampaan villalankaa käsityöpuoti Nurjasta! <3 Tietenkin vielä palasaippuaa ja tiskiainettakin. En nyt ala laskemaan, tai erittelemään tähän vessapapereita, tai ruokatarvikkeita, vaikka onhan nekin kuluvia hyödykkeitä siinä missä tiski-aine ja palasaippuakin.... Tosin se saippua ei ihan ollut se, mitä mun piti ostaa. Ostin vahingossa rosmariinia sisältävän saippuan, jolle olen hieman herkkä. Onneksi se sopi käyttöön hyvin muulle perheelle. 

En edelleenkään ole näiden sattumusten kautta pessyt hiuksiani shampoolla kuukauteen. Olisin tietenkin voinut lompsia takaisin ruohonjuureen ja ostaa sitä mullekin sopivaa saippuaa, mutta oli hauska kokeilla jotain uutta. Olen kerran  tänä aikana käyttänyt timjamista tehtyä hiushuuhdetta päänahalle ja muuten pessyt vaan vedellä. On ollut yllättävää, ettei hiukseni ole juurikaan rasvoittuneet, sillä yleensä pesen tukkani vähintään joka toinen päivä. Voi tietenkin olla, että ikä painaa ja näin yli kolmekymppisenä tukka ei rasvoitu samalla tavoin, kuin teini-iässä. Uskon myös siihen, että palashampoo on hyvä välivaihe, jos haluaa pidentää pesuvälejä, tai ehkä luopua shampoosta kokonaan. 

Tammikuu oli hidas ja luminen. Toivon samaa leppoisuutta tietenkin myös helmikuulle. 

- Riina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti