Muoviton maaliskuu

  *  Postaus sisältää mainoslinkkejä 

Välillä se vaan unohtuu... Minimalistin kodissakin on reippaasti kestokasseja, mutta sinne eteiseen ne liian usein jäävät. Muoviton maaliskuu muistuttelee kuitenkin taas ryhtiliikkeestä. 

On suorastaan mahtavaa että muovin kierrätyksestä on tullut kokoajan helpompaa. Meidänkin taloyhtiössä on muovinkeräysastia. Se ei silti poista tarvetta vähentää arjesta turhan muovin määrää.  Tarvitsemme molempia! Paras tilanne olisi tietenkin silloin, jos uutta muovia ei tarvitsisi tuottaa lainkaan. 

Muovillakin on silti oma paikkansa mm. tuotteiden säilyvyyden kannalta.,,,

Pakkaamme hedelmät aika usein kaupassa paperipussiin ja käytämme pussin sitten biojätepussina kotona, mutta toisaalta kestoversio voisi kyllä olla parempi vaihtoehto. Ajattelinkin, että kestohedelmäpussien käyttöönotto voisi olla mun tämän vuoden muovittoman maaliskuun tavoite ja tietenkin muistaa ottaa se kestokassi sieltä eteisestä mukaan, kun menen kauppaan... Välillä tuntuu, että jos valitsen tuotteet iho edellä, ne on aika usein muovittomia. Hellin mm. kasvojen ihoa kaurahiutaleilla.  Rhasulsavi-suola shampoo* taas on luotto shampooni! Se pakataan muovittomaan pakkaukseen ja hellii atooppisuuteen taipuvaa ihoani. 

Minimalismi tavoittelu on auttanut luopumaan miellyttämisen tarpeesta. Lopetin meikkaamisen, sillä se ei oikeastaan ikinä ole tuntunut luontevalta, Tuntui suorastaan hullumaisen vapauttavalta marssia muutama vuosi sitten isoihin juhliin ilman meikkiä. En kuollutkaan häpeään. Ei olekkaan pakko tunkea iholleen muovipurkeista kemikaaleja, jos ne ei tunnu omalta. 


Meillä lapset rakastavat pillejä! Metalliset kestopillit kestää* luultavasti ikuisesti, mutta lopulta ne voidaan tietenkin kierrättää myös metalinkeräykseen. Metallipillien hankinta oli kyllä super hyvä idea. Mukana tuli kätevä puhdistusharja, jolla pillit on helppo pestä. 

Kestosheiverinkin  hankkiminen kannatti!* Vaihtoterät kestää käytössä todella pitkään ja sheiveri on toivottavasti jopa ikuinen! Osa valmistajista valmistaa tuotteitaan myös euroopassa, kuten esimerkiksi Naked Necessities

Ollaan myös hankittu koko perheelle metalliset vesipullot ja niistä onkin ollut paljon iloa! 

Onko teillä jotain hyviä muovinvähennys vinkkejä? 

- Riina 

2 kommenttia:

  1. Meillä juodaan kahvia, ja kahvipusseja tyhjenee. Kerran keksin laittaa eväsvoileivät tyhjään kahvipussiin. Se olikin hyvä idea! Kierrän suuaukkoa rullalle ja suljen pyykkipojalla. Pussin rakenne suojaa leipiä paremmin kuin muovipussi. Samaan tapaan kulkevat kurkut, tomaatit, omena palat, porkkanat kätevästi. Pussi on helppo pyyhkäistä tai pestä. Muoviahan sekin taitaa enimmäkseen olla, mutta on jo valmiina maailmassa, ei tarvitse tehdä uutta muovipussia tai - rasiaa minua varten! Pieni kahvin aromikkaan ei haittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä ja kiva kun kävit lukemassa! :)

      Poista