Korona-aika... Kävin puntarilla ja hätkähdin...


Yks päivä esikoiseni listasi  mulle aamupalapöydässä ohimennen korona-ajan vaikutuksia. Naurahdin hiukan siinä kohdassa, kun hän vakuutti, että korona-aika aiheuttaa painonnousua. Höpö höpö, sanoin ja jatkoin kahvin juontia. 

Omalla kohdallani en ole aikoihin keskittynyt enää painooni. En omista vaakaa ja iso peilikin on raahattu kellariin, kun sitä ei saanut oikein järkevästi kiinni mihinkään. Mulle oli riittänyt tähän asti se, että mahdun vaatteisiini. 

Jokin aika sitten kävin kuitenkin yhden lapsen kanssa neuvolassa. Aulassa oli itsehoitopiste, jossa voi ottaa mm. verenpaineen, tai mitata painon. Aikaamme odotellessa hyppäsinkin vaa-alle. Nielaisin kuuluvasti, kun numerot nousivat ja näytölle rävähti 71 kg. Voi paska! Olen painanut sen verran yleensä raskauden viimeisellä kolmanneksella. 

Nielasin toisen kerran kotona, kun kurkkasin painoindeksini. Sen mukaan olen lievästi ylipainoinen. 

Noh.... Ei se sinänsä ihme ole. Rakastan ruokaa ja olen luottanut pidempään jo vain lähinnä arkiliikunnan ja kävelyn tasapainottavaan vaikutukseen. Onneksi kuitenkin hankin kävelystä-juoksuun kurssin. Haluisin, että hölkästäkin tulisi vakinainen  osa arkea. 

En ehkä olisi painonnoususta milläänkään, mutta omaan muutoinkin _hieman_ kohollaan olevat verenpainearvot, enkä ihan oikeasti haluaisi joutua popsimaan verenpainelääkkeitä. En uskalla nyt edes kurkata arvojani, mutta tutkimusten mukaan verenpaineeseen voi tehokkaasti vaikuttaa ainakin painonhallinnalla. 

Onneksi nyt puhutaan omalla kohdallani vain lievästä ylipainosta.  Onneksi tähän voi suhtautua lempeydellä ja ajatella pienet muutokset kehoni hyväksi itseni hellimisenä. 

- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti