Pientä kotia on helppo hallita, kun tavaraa ei ole määräänsä enempääTykkään ihan hirmuisesti siitä, että suuren lapsiperheemme pieni koti on hallittavissa. Vaikka tässä asunnossa on tilaa alle 10/hlö, ei täälä kuitenkaan tunnu ahtaalta. Ihmeellisesti kaikki löytää tilaa omille jutuilleen ja huoneiden rajat taipuu tarpeiden mukaan. Olkkarin ei ole pakko olla vain olkkari, vaan vaikka vanhempien makuuhuone niin, kuin meillä. 

Tasapaino ei kuitenkaan säilyisi, jos en käyttäisi sen saavuttamiseen hieman aikaa. Tavarakuormani keveneekin hieman joka kuukausi. Mitä vähemmän omistamme, sitä helpompi tätä pientä lapsiperheemme kotia on siivota. 

Oikeastaan olen oppinut pitämään kotitöistä. On kiva laittaa tavaroita omille paikoilleen, kun niille oikeasti on tilaa. 

Silloin, kun tavaroita on tarpeeksi, muttei juurikaan ylimääräisiä, niistä tulee huolehdittua paremmin. Tiskit tulee tiskattua ajallaan ja pyykit pestyä. Jotta voimme levittää sänkymme iltaisin olohuoneeseen, pitää kerätä ensin pienten lelut paikoilleen. Se ei kuitenkaan ole yhtään niin kamalaa, miltä kuulostaa, sillä tavarat saa nopeasti paikoilleen, kun niitä ei ole määräänsä enempää. 

Hallinnantunne on kutkuttavaa mielihyvää. Pidän yksinkertaisuudesta. Suuressa perheessä sattuu ja tapahtuu, joten on ihanaa, että yllätyksillekin jää tilaa.... 

- Riina 


2 kommenttia:

  1. Löytyipä itselle sopiva blogi! :) Me myös asutaan pienessä kodissa, ja se on ihanaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva! Huomasin, että kirjoitat itsekin blogia. Jäänkin seuraamaan sitä. :)

      Poista