Saako päiväkodin pihassa leikkiä?

Saako päiväkodin pihassa leikkiä


Avasin puisen portin ja se narahti niin, että tyhjä piha kaikui. Pälyilimme ympärillemme ja astumme portista sen näköisenä, kun tekisimme jotain pahaa. Emme olleet koskaan iltasella nähneet täällä ketään, mutta kun lapset näkivät koko pihan leikkivälinetarjonnan, he kiihdyttävät askeleitaan ja hajaantuivat hetkessä kaikki eri suuntiin. Tää on aivan mahtava! 

Oikeesti on ihan turha jännittää! Tampereen kaupungin yleisen linjauksen mukaisesti kaikki koulujen ja päiväkotien pihat ovat iltaisin vapaasti käytettävissä. Ne täydentävät osaltaan leikkipuistoverkkoa ja kiljuvat iltaisin Tampereen leikkipaikkakartalla leikkiöitä paikalle punaisina palluroina. 

Ilmeisesti tämä on kuitenkin tosiaan kuntakohtaista, joten kannattaa tsekata myös oman kunnan tai kaupungin käytännöt. 

saako päiväkodin pihaan mennä


Kalevanharjun päiväkodin piha löytyy Kalevankankaan hautausmaan vierestä, entisen yleisen sairaalan edestä Sairaalakadulta. 

Nyt seuraakin järkyttävä paljastus....HAH! Oon meinaan käynyt juurikin entisen yleisen sairaalan tiloissa lähihoitajakoulun 2000-luvun alkupuoliskolla. Kyseistä terveydenhuolto-oppilaitosta ei enää ole, vaan tiloissa sijaitsee mm. teologinen opisto ja työtiloja.  Rakennuksiin liittyy kuitenkin yksi salaisuus; yleisen sairaalan kahden rakennuksen välillä kulkee "salainen" maanalainen käytävä, jota pitkin sodan aikana kuljetettiin mm. ruumiita rakennuksesta toiseen. Terveydenhuolto-oppilaitoksen opettajien yleistä huvia oli viedä uudet oppilaat maan alle pimeään ahtaaseen käytävään ja kertoa sitä ennen hieman karmaisevalta tuntuvia juttuja. Voin vaikka vannoa, että käytävällä kummittelee! 

Miltein päiväkotia vastapäätä löytyy myös Tampere-talo ja sen sisältä Muumimuseo. 

saako päiväkodin pihassa olla?


Leikkiminen päiväkodin pihassa


Piha on tosiaan valtava! Ihana vanha hirsitalo ja uudisrakennukset muodostavat umpipihamaisen leikkialueen. Tekemistä löytyy tosi monen ikäiselle lapselle ja mikä parasta, täällä on myös tilaa juoksennella!

Olemme saaneet vallata koko pihan itsellemme täällä käydessämme, emmekä ole iltaisin nähneet täällä koskaan ketään muita. Päiväkoti on tosin ehkä hieman sivussa... Niin asutuskeskukset, kuin kaupatkin on keskitetty lähinnä Kalevantien toiselle puolelle ja toisaalta lähellä on myös esim. Sorsapuisto, joka vetää lapsiperheitä puoleensa, kuin magneetti. 

Me tosin tykätään käydä koko perheen kanssa kävelyillä hautausmaalla, sillä siellä on niin ihanan rauhallista ja samalla sitä poikkeaa helposti tässäkin puistossa. 

Kalavanharjun päiväkotia vastapäätä on tosin rakennettu melko uusi ulkoliikunta-alue Kalevan liikuntapuisto, joka talvikaudella jäädytetään tekojääksi. Pitääkin palata siihen, jonkun toisen postauksen yhteydessä paremmin. 


Musta on itse asiassa tosi hieno juttu, että kaupunki laittaa paukkuja päiväkotien pihojen kehittämiseen, vaikka se tarkoittaisi muutoin yleisten leikkipuistojen karsimista. Tärkeintä kuitenkin on, että leikkipuisto, oli se sitten päiväkodin piha, tai yleinen leikkipuisto, on aina lähellä ja leikkivälineet ehjiä. 

Kalevanharjun päiväkodin piha (Sairaalakatu 3) 

+ Iso alue

+ paljon erilaisia leikkivälineitä

+ aidattu piha

+ maahan upotettu trampoliini


* vain iltakäyttöön

- Hieman sivussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti