Minimalismi auttaa atoopikkoaTutkiskelin lähikaupan pesuainehyllylle ilmestynyttä uutta saippuaa. Kyljessä komeili ecocert merkki ja tuotteen kehuttiin olevan hypoallergeeninen ja tuoksuton. Se sisälsi kasviöljyjä, mutten löytänyt kuitenkaan tarkempaa tuoteselostetta. Se oli valkoinen marseille saippua ja ajattelin kokeilla sitä siivouksessa. 

Kotona avasin muovisen kääreen ja haistelin neliön mallista saippuaa. Se ei tosiaan tuoksunut kauheesti miltään. Laitoin saippuan pöydänkulmalle ja menin viikkaamaan pyykkejä, mutta kohta huomasin ihoani kutisevan. Voi ei! Olin yliherkkä uudelle saippualle! Vein saippuan saman tien ulos taloyhtiön roskikseen. Harmitti rahanmeno ja mutta enemmän harmitti se, että olin tehnyt heräteostoksen, joka ei edes sopinut iholleni. Miksen pysynyt vain tuotteissa, jotka tiedän olevan sopivia...

Ihoni on edelleen näin yli kolmikymppisenä aika räjähdysherkkä. Lopetin meikkaamisen, koska se tuntui vain huonontavan ihoni kuntoa. Lopetin myös ihon puhdistusaineilla lotraamisen. Ihoni tuntuu pysyvän näin hallinnassa ainakin ihon kuivumisen osalta. Välillä puhdistan kasvoja esim. kaurahiutaleilla, tai teen itse kasvoveden esimerkiksi sitruunamelissasta, tai timjamista. 

Ihoni ei näytä tykkäävän riskeistä, joten yritän pysyä samoissa tuotteissa, jotka tiedän sopivan. (Tietenkin tutuillekin aineille voi allergisoitua)

En tarvitse siis laajaa tuotevalikoimaa. Flow kosmetiikan rhasulsavi- suola saippua käy hiuksista varpaisiin asti ja hoitoaineeksi sipaisen välillä joko Flow kosmetiikan hoitoainepalaa, tai Kaurialan saunan vastaavaa. 

Iholla käytän ruokaöljyjä, mutta perusvoiteet olen jättänyt kauppaan. Kaapista löytyy kuitenkin mietoa 0,5% kortisonivoidetta äkillisten reaktioiden varalle. Onneksi niitä sattuu nykyään melko harvoin, jos oikeasti muistan noudattaa ostoslistaani ja ostaa vain pesuaineita, jotka tiedän sopivan. 

Turhien aineiden karsiminen ja samoissa hyväksi havaituissa aineissa pysyminen auttaa siis ainakin mua pitämään atooppisuuteen taipuvaisen ihoni tasapainossa. 

<3 Riina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti