Erityisherkkä minimalisti.


Se tuntui möykyltä rintakehässä, eikä se tunne tuntunut katoavan. Makasin valveilla, purin hampaita yhteen ja pelkäsin, ettei se koskaan häviä. Ajattelin, että se oli yhtä kuin minä. Että minä vaan olin sellainen epämääräinen mytty. Ehkä maaima oli vaan liian kova. 

En mää halunnut kuluttaa koko elämääni peläten stressaantuvani kuoliaaksi. Olin ehkä liian herkkä,  mutta kun löysin minimalismin, tajusin saavani ympärilleni riittävästi tilaa hengittää. Mitä enemmän luovuin, sen helpommin pystyin ottamaan vastaan pieninä annoksina haasteita ja tilanteita, jotka ennen olisi saanut mut taipumaan katki. 

Aika usein kaikki kulminoituu rahaan. On liikaa velkaa, liikaa kuluja... On pakko vaan jaksaa.... Tajusin kuinka onnekkaita olimme, ettei meillä ollut asuntolainaa. Ei tarvittukaan valtavia summia kuukaudessa, vaikka meillä onkin iso perhe. 

Karsin tavaraa. Pienensin kulujani, Opettelin sanomaan ei. Tyhjensin kalenterini. Mietin mikä on mulle tärkeää. 

Pitää aina välillä nipistää itseäni, jotta muistan, kuinka mahtava elämänvaihe tämä on. Meillä on aikaa toisillemme. Mulla on aikaa kirjoittaa tätä blogia. Mulla on aikaa vain olla. 

En oikeasti tiedä, olisinko jaksanut, jos en olisi hidastanut. Luulin oikeasti joskus, että sellaista elämä vain on. Ihan liian kipeää. Niin kipeää, ettei ole ihan varmaa, että pystyykö siihen. Tunsin olevani aina hiukan vääränlainen suhteessa ympäristööni. Lopulta muokkasin ympäristöäni sopivammaksi itselleni.  Yhtäkkiä oli tilaa leikille. Tilaa hengittää. 

Tajusin vasta paljon myöhemmin, että olin erityisherkkä. Jos suojelen omia rajojani, pystyn antamaan jotain myös takaisin, enkä olekkaan ihan kokoaikaa ylikuormittunut. Mulla on enemän aikaa palautua. Enemmän aikaa hidastella. Enemmän aikaa kuunnella itseäni ja tehdä juuri niitä asioita, josta nautin. Löysin itsestäni puolia, joita en edes tiennyt olevan olemassa. Ne olivat sen ison möykyn alla. 

- Riina 

2 kommenttia:

  1. Hieno oivallus itsestä ja vielä parempaa, että löysit tavat auttaa itseäsi. On rikkaampaa olla tyytyväinen elämäänsä, kuin omistaa tilillä isoja tuloja. Kaikkea hyvää loppusyksyyn! Senni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kun kävit lukemassa! Olet niin oikeassa! Kaikkein hassuinta on se, että vaikka tienaan tällä hetkellä vähemmän, niin elämässäni on juuri niitä asioita, joista haaveilin. Niihin ei tarvinnutkaan isoja summia, kun keskityin siihen, mitä todella halusin. Ihanaa loppusyksyä myös sinulle! <3

      Poista