Minimalismi saa tuntemaan vaurauttaEteisessäni oli kuusi paperikassillista tavaraa ja keittiön pöydällä kaksi kolmesta kannellisesta uunivuuasta, kun tajusin todella millaisten resurssien keskellä elän. Mulla oli todellakin enemmän, kuin tarvitsin! Eihän uuniinkaan mahtunut, kuin yksi vuoka kerrallaan... 

Kun karsin asioita elämästäni, käytin vapautuneet resurssit uudella tavalla. 56m2 kolmio ei tuntunut enää ahtaalta ja vaikka lapsia tuli lisää, meidän ei tarvinnutkaan vaihtaa isompaan. Ostin vähemmän, mutta pystyin maksamaan yksittäisitä tavaroista enemmän. 

Tunsin itseni super vauraaksi, kun pystyin ostamaan kaupasta luomukahvia tavallisen sijaan. Toi myös valtavasti taloudellista turvaa ajatella, että vaikka meille tulisi tiukempaa, pärjäisimme silti tosi hyvin. 

Tienaan vähemmän, kuin ennen, mutta koen, että pystyn käyttämään rahani paremmin. Puutteenfiktion tilalle tuli runsaustietoisuus. Elän valtavien resursssien keskellä. Multa ei puutu mitään. 

En tarvinnut runsauden kokemiseen lisää, vaan jotain vähemmän, jotta ymmärtäisin sen kaiken runsauden, jonka keskellä oon kokoajan elänyt. Mulla on kaikki tää aika, kaikki tää tila, kaikki nää resurssit. Mikään ei estä kuluttamasta niitä eritavalla kuin nyt. 

On jännittävää miettiä, et vautsi, mulla on tämmöset kortit, mitä kaikkee näillä voi tehdä, kun rajoja niiden käytölle purkaa. 

 Mikä saa tuntemaan sut vauraaksi? 

- Riina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti