Musta...

Mietin hetken, pitäisikö blogikuvaa varten harjata tukka, mutten sitten jaksanut. Tuskin seuraisitte blogiani, jos tälläämisellä olisi jotain merkitystä. Esimerkiksi ihoni on voinut paljon paremmin, kuin luovuin meikeistä. Olisi mahtavaa sanoa, että meikkasin ennen vain itseni takia, muttei se olisi täysin totta. Meikkasin sosiaalisten paineiden takia. Meikkasin, jotta riittäisin ja kelpaisin. Sen sijaan meikkaamatta jättäminen on jotain, jonka teen itseni takia. 

Myönnän silti, että on helpompi ottaa itsestäni kuva näin ovulaation tietämillä, eikä silloin, kun kuukautiset lähenee ja iholle ilmaantuu helpommin finnejä..,. 

Itse asiassa mun piti oikeastaan kirjottaa tästä t-paidasta, jonka ostin jokin aika sitten Riva clothing verkkokaupasta. Rakastin ohuita alustoppeja, mutta myönnettäköön, ettei ne kestäneet mun pesutahtia kovinkaan hyvin. Löysin kuitenkin täydellisen t-paidan RIVAn mallistosta! Hankin itselleni ihanan RIVAn Myrsky t-paidan. Se on normaalia t-paitaa hieman pidempi, joten sitä voi käyttää hyvin vaikka leggareiden kanssa, muttei kuitenkaan niin pitkä, ettei sillä voisi käydä vaikka lenkilläkin. Koska vaatekaappini on melko extreme minimalistinen, vaatteiden tulee olla monikäyttöisiä. 

Paita on suunniteltu Suomessa. Puuvilla on luomupuuvillaa ja peräisin Turkin puuvillatukusta, jonka puuvilla on pääosin Turkkilaista. Materiaali viedään jatkokäsiteltäväksi, värjättäväksi, sekä ommeltavaksi Portugaliin Suomalaisomisteiselle tehtaalle. 

Myönnän silti, että kun puuvilla on peräisin Turkista, tulee miettineeksi, toteutuuko ihmisoikeudet. Esimerkiksi Kurdien tilanne Turkissa ei ole kovin hyvä. Ammattiliittojen toimiminen on tehty todella vaikeaksi ja  Turkissa on paljastunut myös lapsityövoiman käyttöä. 

Toisaalta yhden maan sisältä, voi tietenkin löytää hyvin monenlaisia kumppaneita ja onkin tärkeää, että panostaa riskimaan sisällä vastuullisemmin toimiviin toimijoihin. Rivan käyttämä puuvilla GOTS- sertifioitua, joka on tietenkin aina hyvä juttu! Tämä sertifikaatti velvoittaa ILO-sopimuksen sosiaalisen vastuun noudattamista ja mm. lapsityövoima on kielletty. 

Käytän vaatteiden valitsemiseen pääosin kolmenkymmenen päivän harkinta aikaa. Mietin siis vähintään kolmekymmentä päivää ennen ostopäätöstä. Tämä päätös on vähentänyt hutiostoja ja auttanut ottamaan myös enemmän vastuuta ostopäätöksistäni. 

Yritän säilyttää vaatekaappini melko funktionaalisena. Mulle se tarkoittaa helposti pestäviä,monikäyttöisiä,  mukavia ja melkein aina mustia vaatteita. 

Onko sulla jotain ohjenuoria vaatehankinnoille? 

- Riina 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti