Meloniaika!

Luomu vesimelooni

Esikoiseni rakastaa vesimeloneja! Myönnän, etten aina jaksa niitä kaupasta raahata, mutta nyt kun luomuvesimelonit on super halpoja, niin oli pakko!

Mulle ainakin tulee vesimelonista sellainen fiilis, ettei siinä olisi kovin paljoa muuta, kuin vettä. Tietty se on silti loistava helleruoka. Hetken googleteltuani tajusin kuitenkin, että onhan siinä veden lisäksi paljon muutakin!

Vesimelonissa on runsaasti karotenoideja, jotka muuttuvat kehossa A-vitamiiniksi. Se sisältää myös jonkin verran C- ja B-vitamiinia, sekä verenpainetta alentavaa kaliumia. Siinä on myös lykopeenia, jonka on tutkittu vähentävän mm. aivoinfarktin riskiä. Ihan hyvää kamaa siis! 

Tosin vesimelonille voi toki olla myös allerginen. Jokin aika sitten poikani söi paljon vesimelonia kerralla ja pian koko kroppaan ilmestyi pilkkuja. onneksi ihottuma ei ollut kutisevaa ja hävisikin parin tunnin päästä kokonaan. Aikaisemmin pienemmistä määristä ei ihottumaa ole tullut. Tänään R ilmoitti kuitenkin itse, ettei syö vesimelonia, koska on allerginen. Se on varmasti ihan viisasta...

Tiesittekö muuten, että vesimeloneja voi kasvattaa myös Suomessa!? Se tuntuu mustakin ihan uskomattomalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti