Minimalismi

Minimalismi

Rakastan elämänhallintatekniikoita ja parhaat välineet ovat sellaisia, joilla saa tuloksia aikaan nopeasti. Minimalismi on ehdottomasti yksi kokonaisvaltaisimmista ja tehokkaimmista tavoista muuttaa elämää ja selvittää mikä on tärkeää... ja etenkin, mikä on sopivasti.

Olen itse saanut minimalismin avulla elämääni asioita, jotka kuvittelin olevan taloudellisesti mahdottomia. Olen myös pystynyt vapauttamaan aikaani asioihin, joista nautin suunnattomasti. Ajattelenkin, että aika on arvokkain valuuttamme. Meillä kaikilla on sitä lähtökohtaisesti saman verran, mutta kysymys on siitä, miten sen käytämme. Minimalismi tuo myös vapauden tehdä asiat omalla tavallani. Niin, kuin juuri minusta parhaalta tuntuu. 

Jokin aika sitten tapasin yhden lempi kauppani kassalla tutut kasvot. Hän oli tuttavani vuosien takaa ja huokaisinkin ääneen, kuinka ihanassa paikassa hän oli töissä! Se mitä nainen vastasi minulle takaisin, oli kuitenkin jotain, joka jäi pitkäksi aikaa kaivelemaan mieleeni...  

Hän painoi päänsä alas ja kertoi, että hänen on pakko olla siellä töissä, sillä jollain se asuntolainakin on maksettava.

En tarkoita, ettei ihmisten kuulu tehdä epämiellyttäviäkin asioita saavuttaakseen unelmansa, mutta jäin miettimään, että onko hinta joskus liian kova? Onko asiat jotka haluamme omistaa, sosiaalisen paineen aikaansaamaa, vai haluammeko ihan oikeasti vaikka 300 000€ asuntolainan ja tehdä lopun ikämme niska limassa töitä maksaaksemme unelmamme? Voisimmeko karsia kaiken turhan, asua pienemmässä asunnossa ja silti nauttia elämästä yhtä paljon, kuin ihminen, joka omistaa ison omakotitalon, mökin, auton ja lainan, jonka maksamiseen menee puolet elämästä? En tarkoita sitäkään, että ison omakotitalon omistamisessa olisi mitään väärää silloin, jos se olisi sinulle tärkeää. Uskon vakaasti siihen, että ihan kaiken voi saada! 

En kuitenkaan usko, että kaikki se mitä pintaraapaisulla kuvittelemme haluavamme olisi ihan oikeasti totta. 

Minimalismi ei ole vain tavaran pois antamista, vaan KonMari metodinkin tavoin tärkeintä on se, mitä jätämme jäljelle! Mikä on sellaista, mihin ihan oikeasti haluamme käyttää aikamme ja rahamme? Omistammeko, tai teemmekö jotain asioita vain sen takia, että kuvittelemme, että meidän pitää tehdä niin? Onko unelmamme oikeasti omiamme, vai onko ne jotain, jota olemme imeneet vain ympäristöstämme? 

Uskon runsauteen. Uskon, että jokaiselle ihmiselle olisi tässä maailmassa tarpeeksi! Sen sijaan, että pitäisimme kynsin hampain tavaroista kiinni, joita emme ole käyttäneet vaikka vuoteen, niin voimme vapauttaa sen energiaksi runsauden virtaan. Tulen aina niin onnelliseksi, jos jokin mulle tarpeeton löytää kodin joltain, jolle se on tarpeellinen juuri nyt! 

Olen oppinut siihen, että jos tahdon saavuttaa jotakin, niin on ensin hyvä tiedostaa, millaisia esteitä olen itse rakentanut unelmieni saavuttamiselle? Poistamalla kaiken ylimääräisen, on kirkkaampana ja selkeämpänä kaikki se, mitä oikeasti haluan. 

Monesti ihmisiltä kysytään, että mitä tekisit, jos voittaisit lotossa... Mutta voi myös kysyä, että mitä tekisit, jos olisit oikeasti vapaa?

-Riina 

3 kommenttia:

 1. Hei! Kiitos inspiroivasta tekstistä. Pakko kysyä, mistä tämä työpiste? ''Pieni'' ja käytännöllinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että kävit lukemassa! Työpiste on kasattu Lundian Classic sarjan osista. Osia ollaan ostettu pikku hiljaa lähinnä käytettynä ja tori.fi sivustolta niitä löytyy yleensä aika hyvin. Parasta tietty Lundiassa on se, että siitä saa muokattua juuri sellaisen, kun tarvitaan. http://lundia.fi/tuotteet/classic-design-hyllyt/
   https://www.tori.fi/koko_suomi?q=lundia&cg=0&w=3

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Juuri tämä kiinnostaa muokattavuuden mahdollisuus.

   Poista