Raskaana!

Positiivinen raskaustesti


Jostain syystä tällaiset asiat tietää kyllä ilman testiäkin. Kun kaksi viivaa ilmestyy raskaustestin kontrolliruutuun, saa se kuitenkin hassun hymyn kasvoille... tiesinhän minä! 

Olin vetkutellut testin tekemistä miltein viikon. Kävin kyllä eilen vesisateessa lasten nukahdettua kurkkaamassa, josko jostain auki olevista lähikaupasta löytyisi raskaustesti, mutta ne olivat kaikkialta loppu. Ehkä se on tää lämpö... 

Tänään kauppareissulla testi tarttui vihdoin mukaan Prismasta. Prisman raskaustestit on muuten älyttömän halpoja. Maksoin omastani vain 2,68€. Testi mittaa raskaushormonin määrän jo 6 päivää ennen oletettua kuukautisten alkamispäivää.

Mulle tulee aina hieman hassuja raskausoireita. Ihan alkuraskaudestakin kohtu painaa mulla ilmeisesti virtsarakkoa, sillä kokoajan on pissahätä. Pahoinvointi ilmaantuu sensijaan vasta iltaisin. Olen herkempi hajuille ja poikkeuksellisesti oon nukkunu muutamana päivänä päiväunet. Tekee mieli syödä myös useammin... Ehkä koitan alitajuisesti estää sillä pahoinvoinnin ilmaantumista.

Esikoisen syntymän jälkeen lopetin hormonaalisen ehkäisyn käytön lopullisesti. Vauvan ollessa pieni, luotin imetyksen ehkäisevään voimaan. Kun kuukautiset taas ilmaantuivat, aloin seurata kuukautisrytmiäni ja opettelin paikantamaan ovulaation. Tähän asti syysteemi on toiminut mun kohdalla hyvin. Kesäkuun kuukautiset tulivat jostain syystä hieman eri aikaan, kun yleensä. Ovulaation tienoilla sanoin miehelle, että luultavasti saatan nyt tulla raskaaksi ja sillä hetkellä se oli kuitenkin molemmista ihan fine.

...Ja tietenkin tämä raskaus on ihana uutinen edelleen!

Olen ollut 6 kertaa raskaana ja saanut kolme ihanaa lasta. Tietenkin keskenmenot ja tuulimunaraskaus saa alkuraskaudessa varovaiseksi. En kuitenkaan näe mitään syytä olla iloitsematta tästä mahdollisuudesta. Saamme ehkä ensi vuonna uuden perheenjäsenen! <3

Rv 4+5 ja oletettu laskettu aika 16.3.2018

- Riina

2 kommenttia: