rv 7+2

rv 7+2

On jotenkin hullua, että kohta on jo elokuu! Kalenteri on täynnä lasten menoja ja  koulukin alkaa ihan kohta. Mietin, kuinkaihmeessä totun taas siihen, ettei mies lähde meidän kanssa kesken päivän puistoon?! Myönnän olevani kuitenkin äärimmäisen onnellinen, että miehen tehdessä töitä kotoa käsin, hän on kuitenkin vahvasti tukena arjessa. Se, että tietää toisen olevan työhuoneessaan ja antavan tiukan paikan tullen myös apukäsiä, laskee stressitasoja kummasti.

Syksyn tulolla on myös hieman tylsiäkin vaikutuksia. Olen tälläinen säähavaintopallo, jonka nivelet reagoi ilman kylmenemiseen inhottavilla kipuiluilla. Mitään reumaa mulla ei ole koskaan tutkittu, tai todettu ja olen siis yhdistänyt nivelkivut lähinnä lämpötilan vaihdoksista johtuviksi. Kipuja ei huomaa juurikaan päivisin, mutta iltaisin nukkumaan mennessä ne välillä kyllä ilmottelee olemassa olostaan. Raskaana ollessa nivelkipuja on silti aina jostain syystä useammin ja ne tuntuu kipeämmiltä.

Edellisellä raskausviikolla mietin, että olisiko äkkisiltään kadonnut pahoinvointi voinut ennakoida keskenmenoa. Onneksi ihmisten kehot reagoivat kukin omalla tavallaan, eikä pahoivointia, tai sen puuttumista voi suoraan yhdistää keskenmenoon,tai raskauden jatkumiseenkaan. Pahoinvointi kuitenkin on muutamana päivänä hiipinyt takaisin, joten ollaan taas normaali olotilassa.

Syön huomaamattani kahden edestä. Koitan kai välttää sillä pahoinvointia.  Myönnän myös syöneeni viime viikkoina joka päivä jäätelöä, eikä se todellakaan sovi mulle! Siitä tulee huono ja vetämätön olo... Kun muutenkin raskaus pistää väsyttämään, niin jäätelö-överit ei tosiaan ole hyvä idea. Pitää ehkä helliä kehoani vieläkin enemmän ravinnerikkaalla ruualla.

Koska miehellä alkaa taas ensi viikolla työt luulen, että tilaan taas foodiesta viikon ruokaostokset valmiiksi keräiltynä. Se vaan on niin paljon helpompaa, eikä heräteostoksia tule tehtyä niin helposti.

Näin alkuraskaudessa myönnän joka kerta vessassa käydessä tarkastavani, etten vuoda verta. Välillä tulee myös hetkiä jolloin voisin vannoa vatsan jo supistelevan. Toivon kuitenkin, että ne todelliset ennenaikaiset supistukset ei tässä raskaudessa ilmaantuisi lainkaan. Jännittää ja hieman pelottaakin. Tämä alkuraskaus on niin herkkää ja haurasta aikaa...

Välillä tekisi mieli jo ostaa jotain vauvalle, mutta odotan kuitenkin ehkä ensimmäiseen neuvolaa, tai ultraan. Sain ensimmäisen ajan vasta elokuun puoleen väliin, sillä terveydenhoitajani on alkukuun lomalla. Ei sillä neuvola ajankohdalla niin väljä ole. Raskaana tässä ollaan, jossei ilmene jotain muuta.

- Riina

Rv 7+2  laskettu aika 16.3.2018

* Nivelsäryt ovat voimakkaampia raskaana
* Pahoinvointi on hiipinyt takaisin
* Väsyttää
* Vatsa pömpöttää
* Jotkut ruuat ällöttää
* Tihentynyt virtsaamisen tarve

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti