Seikkailut: Pyynikin uimaranta

Pyynikin uimaranta

Pyynikin eteläranta

 

Pyynikin uimaranta on viime päivinä ollut vakio kohteemme. Vesi on edelleen jäätävän kylmää, mutta jonkin aikaa emmittyään lapset heittäytyvät aina lopulta järveen. Pienin kaikista ei pidä kylmästä järvivedestä yhtään, mutta hiekkarannan hiekka on aina mahtavaa!

Ranta jossa käymme, on Pyynikin eteläranta, joka on länsirantaa hieman pienempi ja yleensä hiljaisempikin. Varjostavia puita on enemmän ja rannalla on myös lapsille ihan kiva leikkipuisto. Parkkipaikkoja löytyy hyvin ja bussillakin pääsee lähelle.

Sinilevätilannetta voi seurata netistä Tampereen liikuntapalvelujen leväkartasta ja ainakin jonkin aikaa Pyynikille on taas voinut mennä ihan turvallisin mielin.

Rannalla valelemme uimarit aurinkovoiteella, mutta pienimmän koitan suojata lähinnä vaatteilla, hyvällä kesähatulla ja Pyynikin etelärannan puiden varjossa lymyilemällä. Yritämme ehtiä rannalle aina aamupäivästä, kun ei vielä ole niin kuuma. En sinänsä näe ihon grillaamisessa mitään sen suurenpaa mieltä...

Viime vuonna yksi lapsistamme inhosi järvivettä ja keskittyi lähinnä hiekkalinnojen rakentamiseen. Nyt kuitenkin järvessä pulikointi on ollut poikasen mielestä mahtavaa!

Kesäterkuin:
Riina

Ps. Kaikki Tampereen yleiset uimarannat löydät täältä: http://www.tampere.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta/liikuntapaikat/ulkoliikuntapaikat/uimarannat.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti