Ihanat kaurakräkkerit

kaurakräkkerit

Myönnettäköön, että leivon todella harvoin. Joitain helppoja lasten kanssa tehtäviä herkkuja teen kuitenkin aina silloin tällöin. Yksi ihana ohje on tarttunut Mari Moilasen Syötäviä vietäviä- kirjasta.  Varsinkin poikanen pyytää usein, että "tehdäänkö äiti taas näkkäreitä"... Kirjan kaurakräkkerit onkin kyllä äärettömän herkullisia! 

Tattarijauhot korvaan yleensä spelttijauholla ja juuri siksi kaikkia kräkkereihin tarvittavia ainesosia löytyykin lähes poikkeuksetta kaapistamme. Kräkkereissä ei ole myöskään maitotuotteita, joten meidän kuopuksellekin ne sopii hyvin. Vaikka speltti ei ehkä sovi kaikille, niin se on kuitenkin askel parempaan. Tämä alkuvehnä on täynnä makua ja aitoutta. Muistan silti hyvin, kun ensimmäiset pelkästä speltistä tehdyt letut meni ihan pilalle. Speltin "käsittelyyn" kuitenkin tottuu ajan kanssa. Valkovehnää ei pahemmin tässä huushollissa siis enää näy... Siltikin, jos tyttäreni syö paljon spelttiä, niin siitäkin tulee vatsavaivoja. Se on kuitenkin piirun verran hellempi, kuin valkovehnä.

 Kaura sopii sen sijaan meille kaikille super hyvin! Kaurapuuro on pieniruokaisen kuopuksen luottoruokaa, sillä jos ei oikein muu meinaa maistua, niin kaurapuuro marjoilla ja öljylisillä menee aina.... 

Terkuin: 
- Riina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti