Minimalismi ja kirjahylly

Minimalismin työpiste ja kirjahylly

Myönnän, että rakastan pohdintaa siitä, paljonko on riittävästi. Vähensin taas eilen kaksi kirjaa. Entiselle minälleni se olisi ollut jonkinlainen kauhistus. Kirjoja piti olla paljon... Hyllyssä olevat kirjat oli jonkinlainen sivistyksen mitta, eikä sillä ollut merkitystä, vaikka silloinkin luin suurimman osan kirjoista kirjastosta lainattuna.

Yhdellä hyllyllä on veljeni kustantamon kirjat. Jos ajatellaan kirjahyllyä KonMarin kautta, niin asettaisin ne ehkä enemmän tunne-esineiksi.

Ajattelen, että jotkin yrttikirjat ja keittokirjat haluan pitää edelleen hyllyssäni. En ehkä pystyisi luopumaan vielä Ken Folletin Taivaan pilareistakaan. Muutama vanha runokirja on aarteita.... Uskon silti, että uskallan jossain vaiheessa vähentää kirjoja vielä hieman lisää. Kirjasto on meiltä parinsadan metrin päässä, mutta tietenkin jos muuttaisimme kauemmas kirjastosta, niin kirjojen määrää tulisi pohdittua varmasti uudestaan.

Monet minimalistit saattaa ostaa jonkun kirjan, mutta luettuaan sen, he vapauttavat sen takaisin kiertoon. On hullua pitää jotain omana, jos siihen ehtii syventymään vain kerran vuodessa.

Mua kiehtoo muutenkin jakamistalous. Olen kuitenkin itse niin huithapeli, että pelkään hajottavani jotain toiselta lainattua. Ehkä siitä syystä lainaamiset yksityisiltä ihmisiltä on jäänyt vähemmälle.

Kahdella hyllyllä kirjahyllyssäni on miehen cd-levyjä ja konsolipelejä. Mies ei ole minimalisti ja ajattelenkin, että on hyvä järjestää enemmän säilytystilaa sille, jolla on enemmän tavaraakin. Yhteistaloutemme sujuu näin mutkattomasti ja saan silti toteuttaa hulluja minimalismikokeilujani vapaasti.

Isossa korissa kirjahyllyn päällä on värttinä,  neulepuikkoja ja virkkuukoukkuja. Joitankin lankoja, nauhoja, nappeja ja helmiä, vanhoja lehtiä ja hajonnut kartakirja, jotka odottavat pääsyä vaikka joulukorteiksi. Sieltä löytyy myös puntari lankojen punnitusta varten, sekä kangas, jota käytin toripöytäni alustana kesäisin, kun myin kasvivärjättyjä lankoja. Korissa säilytän myös nahkaista taskua, josta löytyy paperit, joita tarvitsen joka kuukausi.

Pienemmässä korissa kirjahyllystä löytyy kuopuksen kaikki sisävaatteet ja kahvallisesta korissa säilytän sellaiset puolikäytetyt vaatteeni, jotka ei tarvitse vielä pesua, mutta joita ei puhtaidenkaan sekaan viitsi laittaa.

Seinät näyttää olohuoneessamme ehkä juuri nyt hieman rujoilta , sillä olen alkanut repimään pikku hiljaa tapettia. Seinät on tarkoitus maalata jossain vaiheessa ihanalla savimaalilla.

Minimalismi projektini aikana olen tajunnut hyvin sen, että ihminen tarvitsee varsin vähän tavaraa kokeakseen silti runsautta. Vähemmän on oikeasti enemmän!

- Riina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti