Reiman alelöytö + alennuskoodi!

Reima alelöytö
Postaus sisältää affiliatelinkkejä

Lasten ulkovaatteiden pitää olla hengittäviä, likaahylkiviä, kestää lasten vesilammikkoleikit ja kuivua nopeasti. Tämä yhtälö on todella vaikea toteuttaa silloin, kun etsitään mahdollisimman myrkyttömiä, ekologisia ja eettisiä vaihtoehtoja. Iso osa ulkovaatteista tuotetaan sellaisissakin maissa eu:n ulkopuolella, joissa ihmisoikeudet eivät välttämättä toteudu ja ihmisten riittävää toimeentuloa ei voi valvonnastakaan huolimatta varmuudella taata.

Markkinoilla on siis paljon huonoja ja vähemmän huonoja vaihtoehtoja. On kuitenkin ihailtavaa, että moni merkki yrittää löytää koko ajan myrkyttömämpiä materiaaleja ja kiinnittää tuotannossaan enenevissä määrin huomiota ihmisoikeuksiin.

On joitakin merkkejä, jotka teettää ulkovaatteita mm. Virossa. Ongelmaksi tulee kuitenkin se, etten ole löytänyt vielä yhtäkään lähellä tuotettua ulkovaattetta, jossa ei olisi käytetty perfluorattuja yhdisteitä. Tietenkin on R-collectionin anorakit, mutta ihan vedessä läträämistä ne eivät kestä.

Ulkovaatteiden eettisyys ja myrkyt


Minirodini, Polarn'o pyret ja Reima* teettää jokainen ulkovaatteensa lähinnä Kiinassa. Jokainen näistä merkeistä on kuitenkin luopunut perfluorattujen yhdisteiden käytöstä. Reiman verkkokauppaan onkin nykyään merkitty selkeästi, mitkä tuotteet eivät sisällä perfluorattuja yhdisteitä.

Perfluorattuja yhdisteitä on käytetty ulkovaatteissa niiden likaa-, ja vettä hylkivien ominaisuuksien tähden. Perfluoratut yhdisteet ovat kuitenkin hormoonin häiritsiöitä, jotka saattavat kulkeutua pesukoneen kautta vesistöihin ja sitä kautta eläimiin, joten mietin vain, kuinka paljon näitä myrkyllisiä kemikaaleja löytyy lapsista...

Reima on mukana hankkeessä, joka kartottaa vaihtoehtoja materiaalien kierrättämiseksi, ennen kuin ne hävitetään polttamalla energiaksi. Reiman* käyttämät materiaalit ovat öko-tex standard 100 sertifikaatin mukaisia.

Reimalla on myös untuvatakkeja ja heidän käyttämä untuva on lihateollisuuden sivutuote. Untuva on myös sertifikoitu, joka pitäisi taata sen, ettei untuvia ole otettu elävistä linnuista. Yrityksen käyttämä merinovillakin on mulesing vapaata.

Reima* on sitonut yhteistyökumppaneidensa kanssa sopimuksen, jonka pitäisi estää lapsityövoiman käyttö ja taata riittävät palkat. Reiman käyttämät tehtaat sitoutetaan myös BSCI auditiointi järjestelmään, joka valvoo tuotantoa pistokokein. Vaikka tehtaalla pyritään käymään vähintään kerran vuodessa, niin todellisia tehtaan oloja on kuitenkin varmasti vaikea valvoa. On myös kuluttajista kiinni, että mitä me pidämme tarpeeksi hyvinä työoloina. Kukkaromme määrää aika pitkälle tahdin. Jostain muistan lukeneeni, että jos ulkohaalarit tehtäisiin meidän työehtosopimusten ja tuotantokustannuksien mukaan täällä Suomessa, niin haalari maksaisi kuluttajalle 330€. Hinta kuulostaa tiukalta, mutta jos vaate kestäisi edelleen hyvänä lapselta toiselle, niin saattaisin tuon hintaiseen haalariin sijoittaakin. Ehkä Reima tekee joskus jonkun spesiaali koe-erän meille kotimaisuutta janoaville!?

Meidän Reima valinnat

Löysin kuopukselle Fangan haalarin jo keväällä. Esikoisenikin venähti kesän aikana pituutta niin paljon, että ennen koulun alkua oli pakko etsiä uusi takki. Reiman verkkokaupassa on edelleen menossa hurja ale ja löysinkin kivan Reima go softshel-takin * puoleen hintaan. Takki ei sisällä perfluorattuja yhdisteitä ja menee värinsä puolesta myös seuraavalle lapsellemme. Takki siis täytti omat kriteerini riittävän hyvin! 

Kannattaakin katsoa siis vielä Reiman ale löydöt!* Niiden lisäksi mulla on teille vielä 15% alennuskoodi*. Alennuksen saa koodilla: SCHOOLSTARTFI *kaikista normaalihintaisista tuotteista! Koodi on voimassa 20.8.2017 asti. 

<3 Riina

*Tähdellä merkityt linkit ovat affiliatelinkkejä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti