Rv 14+4

Rv 14+4, raskausviikko 14

Lähestyvä täysikuu saa mut nukkumaan huonosti. Unettomuudesta johtuva väsymys tuntuu oudolta, vaikka siitä ei ole kovinkaan kauan, kun se oli tavallinen seuralaiseni. Olen oppinut nukkumaan yöni vasta yli komikymppisenä.  Nyt liian vähäiset yöunet saa kuitenkin koko elimistöni sekaisin. Nukuin edellisyönä vain kaksi tuntia ja seuravaana päivänä supisteli jo pelkästä imuroinnista. Kehoni on näin näköjään äärettömän herkkä jo toisella kolmanneksella, joten on pakko vaan kuunnella kroppaa tarkemmin... 

Vaikka tiedänkin keskoshoidon olevan Tampereellakin ihan huippua ja rv 22 syntyneet vauvatkin saattaa selvitä, niin yritän todellakin tehdä kaikkeni, että pääsen täysille viikoille. On rankkaa tajuta, että kehoni on oikeasi raskauden aikana näin hauras. 

Uskon kuitenkin, että kokemus auttaa tässäkin asiassa. Tiedän milloin on hyvä rauhottua ja levätä. Tunnen kehoani jokaisen raskauden myötä paremmin. Tiedän, että mulla on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa raskauden etenemiseen ja estää kehoani kuuntelemalla enneaikainen lapsiveden meno. 

Toisaalta unettoman yön jälkeisiä oireiluja lukuunottamatta, toinen kolmannes on tuonut mukanaan energia piikin. Ajattelenkin, että se on ehkä ihan hyvä käyttää hyväksi, sillä en tiedä joudunko tässäkin raskaudessa pakkolepoon. Tietenkin pitää tehdä asiat omaa kehoani kuunnellen, mutta luultavasti laitan tulokkaalle kaiken valmiiksi ennen kolmenkymmenen raskausviikon täyttymistä. Onneksi lista ei tälläkään kertaa ole kovin pitkä, sillä minimalistina tullen melko maltillisella määrällä vauvan vermeitä toimeen. Vaikka suurimman osan kuopuksen vaatteista ehdin jo antaa pois, niin esimerkiksi kantoliina menee seuraavallekin. Luultavasti hankitaan isompaa varten sitten kantoreppu. 

Koska olen muutoinkin varsin mukavuuden haluinen, niin vaatekaappia ei ole pyöristyvän mahan myötä tarvinnut tarkistella. Toisaalta kuopuksen raskausaikana ostama boobin raskaus/imetys mekko on pysynyt tiiviissä käytössä koko ajan. Noshin tregginssit mahtuu hienosti varmaan ihan raskauden loppuun asti. Topit ja neuletakitkin varmasti pysyy käytössä myös, joten juurikaan raskausajan vaatteita ei tarvitse hankkia. Aika kiva...  

Raskausterkuin: 
Riina 

Raskausoireet rv 14+4

- Energia lisääntyy ja väsymys on poissa
- Unettoman yön jälkeen kuitenkin imurointi aiheuttaa supistuksiaSikiö on 11cm pitkä ja painaa 50g. Sille alkaa kasvaa hiukset ja kulmakarvat. Näillä viikoilla sikiö taputtaa, haukuttelee, tunnustelee kasvojaan, rypistelee otsaansa, heiluttelee varpaitaan ja potkii. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti