Rv17+3

Raskausviikko 17

 Viime viikolla jo ajattelin, että aloin tuntemaan selkeästi liikkeet. Sittemmin en enää ollutkaan siitä niin varma. Tunnen kyllä toisinaan jotakin, mutta en ole varma onko ne vauvan liikkeitä. Olen tuntenut aina sikiön liikkeet todella myöhään. Syynä on ilmeisesti taaksepäin kallistunut kohtu.

Jo nyt on joitakin hetkiä, että supistelee kipeästi. Yksi ilta supisteli sen verran  pitkään, että pelkäsin oikeasti sikiön syntyvän. Luin jostakin, että pienimmillä viikoilla selvinnyt keskonen oli syntynyt rv 21+6.

Tänään aamullakin piti järjestellä paikkoja ja imuroida, mutta jätin imuroinnin suosilla tuonnemmaksi, kun jo lelujen kerääminen lattialta sai supistelemaan. Rakenneultrassa selviää, onko ennenaikaiset supistukset tehnyt muutoksia kohdunsuulle.... Toivottavasti kuitenkin paikat ei kypsy ja voin elää normaalisti mahdollisimman pitkään.

Mulle on neuvottu, että jos supistukset loppuu levolla, niin suurta huolta ei ole. Aijemmissa raskauksissa pakkolevonkin aikaan joskus supistusten laannuttamiseen on tarvittu kuitenkin myös mm. lämmintä suihkua. Pääasia, että kehon saa rentoutumaan.

Paikkojen kypsyminen liian varhaisilla viikoilla tarkottaisi kohdallani pakkolepotuomiota. On kuitenkin vielä niin paljon kaikkea, jota haluan tehdä, että yritän tehdä kaikkeni, jotta saan elää mahdollisimman normaalisti mahdollisimman pitkään. Mielummin tietenkin ihan täysille viikoille asti.

Edellinen raskaus oli kuitenkin vähän sellainen tilastollinen leikkauspiste. Kolmas ennenaikainen synnytys yleensä tarkoittaa sitä, että kaikki seuraavatkin syntyvät ennenaikaisesti. Ehkä raskaaksi hankkiutuminen oli siis hieman itsekästäkin, kun ennenaikaisuuden riski on niin ilmeinen....

- Riina


Raskausoireet rv 17+3 

- Ennenaikaiset supistukset
- Vatsa kasvanut selkeästi
- Painoakin varmaan tullut 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti