Sähkölaitteiden kierrätys Tampereella

sähkölaitteiden kierrätys


Myönnän olevani edelleen se, joka kerää hieman hankalammin kierrätettäviä rikkinäisiä tavaroita kaapinpohjalle. Vaatteiden kierrättämiseen onneksi löytyi jo hyvä väylä mm. Nextiilistä, mutta nyt oli sähkölaitteiden vuoro.

Sähkölaitteiden kierrättäminen on ilmaista, joten senkin takia on aivan käsittämätöntä, että toiset heittää niitä edelleen sekajätteeseen, tai ojanpohjille.

Sähkölaitteet voi viedä mm. jäteasemille. Kalevaa lähimpänä on Nekalan jäteasema Viinikankadulla.

Pirkanmaan alueella kiertää myös Pirkanmaan jätehuollon Repe&Romu auto, joka ottaa vastaan sähkölaitteita, metalliromua ja vaarallisia jätteitä. Kiertopäiviä on silti omaan makuuni melko niukasti. Vaikka olin merkannut itselleni ylös päivämäärän, jolloin auto olisi Kalevassa, niin missasin sen silti.... Plaah!

Sähkölaitteita myyvät liikkeet ovat lain mukaan velvoitettu ottamaan vastaan käytöstä poistetut laitteet ja kierrättämään ne asianmukaisesti. Tampereen Kalevassa sähkölaitteita  ottaa vastaan siis mm. Gigantti.

Kalevan Prismasta pullonpalautusautomaattien vierestä löytyy kuitenkin myös oivallinen pientekniikan jätepiste! Sinne oli ihanan helppo viedä meidänkin rikkinäiset sähkölaitteet kauppareissun yhteydessä. Tällä kertaa tiputin kierrätykseen hajonneen leivänpaahtimen ja blenderin (ilman kannua).

Keräyspisteet löytyy myös Kierrätys.info sivustolta. Prisman pienkeräyspistettä kyseiseltä sivustolta ei kuitenkaan löytynyt.

Eli ei muuta, ku kierrätä ny s**tana!

-  Riina

* Jätepisteen kuvauslupa saatu Prisman infopisteestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti