Rv 22 - 23

raskausviikko 23 painon nousu

Mulle ei ollut tässä raskaudessa vielä ilmaantunut mitään erityisiä mielitekoja. Nyt se kuitenkin iski. Se on vallannut mieleni jokaisessa raskaudessa niin, että kuola valuu suupieltä pitkin sitä ajatellessa. Hullua!

Mulla tekee nimittäin mieli A. Vogelin nokkoskalkkia. Äiti syötti meille niitä lapsena... Vaikken esikoista odottessa ollut syönyt niitä vuosiin, niin mieliteko rynni jo siinä raskaudessa mieleen voimalla. Luulen, että keho on viisas ja pyytää sitä, mitä tarvitsee!

Edellisessä raskaudessa kokeilin tosin muitakin kalkkivalmisteita, mutta mikään muu ei helpottanut mielitekoihin, kuin nokkoskalkki.

Olen kuullut hulluja tarinoita siitä, kun jotkut ovat raskausaikana nuolleet seiniä kalkin himoissaan. Ilmeisesti nykyään kyseinen mieliteko ei ole niin yleistä, mutta luulen että mun kannattaa kuitenkin ottaa kalkin himo vakavasti ja vastata kehoni viesteihin.

Raskausviikolla 22 sain myös neuvolasta raskaustodistuksen. Raskaus on siis kestänyt virallisesti yli 154-päivää ja sain hakea äitiysavustusta. Olisin voinut valita äitiyspakkauksen, mutta koska en voi olla varma millaisissa oloissa äitiyspakkauksen tuotteet valmistetaan, niin valitsin pakkauksen sijaan 140 euron rahan. Sillä rahalla voin valita oikeasti eettisesti tuotettuja vaatteita ja hankkia vain sen verran vauvantarvikkeita, kun tarvitsen. Silloin jokainen kynnyksen yli kulkeutunut vauvatavara tulee oikeasti käyttöön!

Neuvolassa mitattu verenpaine oli taas ihan kauhea. Valkotakkikammo saa paineet nousemaan niin hurjiksi, että itseänikin hieman hirvittää! Kotimittaukset oli kuitenkin viikon seurantajaksolla ihan hyvät, joten pitänee vain käydä jossain itsemittauspisteellä varmistamassa tilanne. Voi tosin olla, että on pakko hankkia verenpainelaite kotiin, jotta saan lääkärit jatkossakin vakuutettua, ettei verenpaineeni vaadi lääkitystä.

Paino oli muuten noussut jo jäätävät kuusi kiloa! Painon nousu tässä vaiheessa tuntuu kuitenkin olevan mulle aika luontaista, sillä edellisessä raskaudessakin se oli tässä vaiheessa noussut seitsemän ja sen jälkeen alkanut tasaantua. Toivottavasti nyt mennään samalla kaavalla...

Nyt mieskin tuntee jo vauvan liikkeet. <3


<3 Riina

Ps. Samalla, kun hakee äitiysavustusta, niin voi laittaa alustavat hakemukset myös lapsilisään, sekä äitiys-, ja vanhempainrahaa varten!

Raskausoireet rv 22- 23

- Jäätävä nokkoskalkin himo
- Paino on noussut huimat 6kg!

Vauva harjoittelee keuhkoillaan, mutta ilman sijaisena toimii lapsivesi. Vauva alkaa olla nyt 30cm pitkä ja painaa yli puoli kiloa.  Iho alkaa pikkuhiljaa paksuuntua. Sisäkorva alkaa olla jo niin kehittynyt, että vauva tietää, mitenpäin hän kohdussa on. Sormenjäljetkin alkaa ilmaantua. Jos vauva syntyisi nyt, niin hänen olisi mahdollisuus selviytyä. 


Edelliset raskausviikkopostaukset: Ei kommentteja:

Lähetä kommentti