Rv 25-26


Raskausviikko 26

Unettomia öitä tulee edelleen. Jos nukun yhden yön hyvin, niin voin olla melko varma, että seuraavana yönä nukun vähemmän. Huomaan, että supistelutkin on suorassa suhteessa unen määrään. Kun nukun vähän, niin supisteleekin enemmän... Onneksi elämämme on melko rauhallista, joten vaikka yöt menisikin pipariksi, niin pystyn ottamaan tarpeen tullen rennommin.

Pesänrakennusvietti nostaa taas päätään. Mietin ostaisinko vihdoin savimaalia ja maalaisin olohuoneen seinät vielä nyt, kun kerran pystyn. Toisaalta mies jää ensi viikolla lomalle, enkä tiedä innostuuko se ollenkaan uhraamaan lomapäiviä kirjahyllyn siirtelyyn.

Liikkumisesta on silti tullut jo työläämpää. Nyt raskaus alkaa tuntumaan kehossa. Ylämäissä hengästyttää. Olen kömpelömpi ja liikun hitaammin. Askel lyhentyy ja keskustaan kävellessäkin jo puuskuttelen.

Muutaman kerran näiden raskausviikkojen aikana tuli myös kovaa paineen tunnetta. Vauva tuntui kääntyneen pää alaspäin ja painoi kohdunsuuta niin, että kuvittelin vesien menevän minä hetkenä hyvänsä. Muutaman tunnin kauhistelun jälkeen juuri, kun ajattelin jo soittaa sairaalaan, paineen tunne helpotti. Sain myös loistavia vinkkejä Aktiivinen synnytys-facebookryhmästä, jossa käskettiin nostaa lantiota esimerkiksi tyynyillä  hieman päätä korkeammalle. Muistelin myös lukeneeni, että sairaalassa ennenaikaisuutta ehkäistään mm. asentohoidolla (lievä trendelenburgin asento), jolloin maatessa sairaalasägyllä pääpuoli lasketaan lantiota ja jalkopäätyä alemmas . Tämä kaiketi vähentää kohdun suulle kohdistuvaa painetta.

Tilasin muuten tällä viikolla ruokaa Prismasta ensimmäistä kertaa kotiintoimituksella. Oli luvattu sen verran sankkaa lumisadetta, että ajattelin armahtaa miehen kauppakassien raahaamiselta, Täytyy myöntää, että kyllähän se oli luksusta, kun joku ulkopuolinen tuo ostokset melkein jääkaappiin asti. Hinta kotiinkuljetukselle oli silti turhan suolainen. 13.90€+ keräilymaksu... Sillä summalla ostaisimme jo yhden päivän ruuat...  Puutalobaby blogista luin joskus hieman kateellisena, kuinka Alepan kotiinkuljetus ja keräilymaksu maksaa Helsingissä yhteensä 6,90€! Se ei todella olisi enää paha...

Poikanen halusi taas tänään tehdä näkkileipää.... Onneksi ainekset löytyy melkeinpä poikkeuksetta kaapista.

<3 Riina

Raskausoireet rv 25 - 26


* Unettomuutta
* Pinna kireällä
* Unettoman yön jälkeen supistelee enemmän.
* Muutaman kerran paineentunnetta
* Pienetkin mäet pistää puuskuttamaan
* Askel lyhentyy
* Olen kömpelömpi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti