Rv 28 + synnytysvastaanotto


Raskausviikko 28

Terveisiä synnytysvastaanotolta!

Torstain ja perjantain välinen yö oli kaamea! Illalla alkoi paineen tunne ja kuopusta nukuttaessa alkoi supistelut. Ne ei olleet kipeitä, mutta pisti kuitenkin pelottamaan. Tuli tunne, että pitää jotenkin pidätellä, ettei lapsivedet vaan hulahda lattialle. Puuskuttelin, laitoin tyynyä lantion alle vähentääkseni kohdunsuun painetta ja koitin rentouttaa kehoani. Oli pakko painua lopulta lämpimään suihkuun, kun tuntui, ettei supistukset ollenkaan helppota. Onneksi suihku hiukan auttoi ja sain lopulta unenpäästä kiinni. 

Aamulla paineentunne oli tallella. Ei niin pahana, kuin yöllä, mutta kuitenkin siten, että pelkäsin yöllisten supistelujen aiheuttaneen muutoksia kohdunsuulle. 

Soitin neuvolaan, mutta paikalla ei ollut yhtään lääkäriä. Neuvolan terveydenhoitaja kehotti mua soittamaan synnytysvastaanottoon. 

Tayssin synnytysvastaanottoon soittaessa vastassa on takaisinsoittopalvelu. Äänite kertoo kellonajan, jolloin kätilö soittaa takaisin. Puhelun aikana valitaan haluaako kätilön soittavan automaatin ehdottamana aikana, vai jonain muuna ajankohtana. Mulla meni soittamisesta aikaa n. 10 minuuttia. kun puhelin pirisi ja synnytysvastaanotosta soitettiin mulle takaisin. 

Kerroin tilanteestani ja paineen tunteesta. Kätilö kehotti kuitenkin ottamaan pari panadolia supistuksiin ja soittamaan uudestaan, jos siltä tuntuu. 

Mua ei enää supistellut, joten en syönyt panadoliakaan. Alustava tarkoitus oli kuitenkin mennä joulunpyhinä vanhemmilleni ja halusin tietää uskaltaisinko istua autossa ja viettää joulua hieman kauempana sairaalasta. Soitin siis synnytysvastaanottoon päivällä uudestaan. Nyt puhelimeen vastannut kätilö ymmärsi hyvin tilanteeni ja kehotti tulemaan näytille. 

Paineen tunnetta oli synnytysvastaanottoon tullessa edelleen. Kätilö halusi kuunnella vauvan sydänääniä ja mitata kuumeen varmuuden vuoksi. Hän otti myös verenpaineen vain todetakseen, että mulla on edelleen vakotakkikammo. Kätilö naurahti ja kertoi itselläänkin olevan ihan sama juttu. 

Mua oikeesti hieman jännitti, että oliko kohdunsuulla tapahtunut muutoksia. Pelotti joutuisinko pakkolepoon, jännitti syntyisikö vauva lähiaikoina ja mitä se sitten tarkottaisi...

Lääkäri otti mut vastaan nopeasti. Hän katsoi kohdun suun, otti näytteitä ja ultrasi. Vauva liikkui hyvin ja kohdunkaulaa oli reilusti jäljellä. Mitään pahoja muutoksia supistukset ei olleet saaneet aikaan, mutta hän kehotti ottamaan hyvin rauhallisesti ja lepäilemään. Hän kehotti kuulostelemaan omaa kehoani sukuloinnin suhteen ja olemaan lähellä sairaalaa, jos yhtään tuntuisi siltä. Päätimme siis olla lähtemättä ja ottaa joulu super varovaisesti.

Se kannattikin, sillä supistuksia ei tullut muutamaan päivään juurikaan...

 Paitsi eilen. Supistukset ei olleet edeleenkään kipeitä, mutta tuntui jatkuvan taas monta tuntia. Teki mieli touhuta kaikkea mahdollista ja ärsytti, että oli pakko ottaa super varovaisesti. Haluan kerryttää vauvalle mahdollisimman paljon viikkoja ja ennenaikaisuuden riskin takia on pakko ottaa harjoitussupparitkin tietyllä vakavuudella. Onneksi tälläkin kertaa lämmin suihku helpotti!


<3 Riina

paineentunne ja ennenaikaiset supistukset raskausviikolla 28

Raskausoireet rv 28

* Painontunnetta
* Supisteluja


2 kommenttia:

  1. Tsemppiä! Onneksi eivät olleet kypsytelleet paikkoja. Itsellä viikko 30 ja kyllä kaikki ylimääräiset tuntemukset aina säikäyttävät ja saavat miettimään "mitä jos". Esikoinen lähti syntymään 35+6, joten silläkin ennenaikaisuus toisen kohdalla jännittää. Valkotakkikammonen täällä myös moi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Kiitos tsempeistä! Niimpä! Mulla on just se, et osaisin sitten himmata tarpeeksi ajoissa, jotta paikkojen kypsymisestä huolimatta vauva pysyisi matkassa mahdollisimman pitkään. Toivon sulle kanssa paljon viikkoja! :)

      Poista