Rv 27 + neuvola

Raskausviikko 27

Viime yönä suonenvetoa ilmaantui salakavalasti ekaa kertaa tässä raskaudessa. Ne onkin ihan kamalia ja mulle niitä on aina tullut aina näin viimeisellä raskauskolmanneksella. Paineentunnetta on välillä edelleen, kun vauvan pää painaa kohdun suuta. Onneksi se helpottaa viimeistään tunnissa, tai kahdessa, kun vauva vaihtaa asentoa.

Eilen kävin taas neuvolassa. Verenpainetta ei vastaanotolla edes mitattu, sillä valkotakkikammoisena ei luultavasti olisi saatu mitenkään järjellistä mittaustulosta. Äiti onneksi lupasi antaa oman verenpainemittarin lainaan, joten pystyn seuraamaan paineita kotona pian taas tarkemmin.

Rauta-arvot oli jälleen tosi hyvät, eikä niissä yleensä ole ollut mitään häikkää. Tosin viime raskaudessa joku opiskelija otti kerran multa  hemoglobiinin ja se näytti jotain tosi hämärää... Seuraavalla kertaa arvot oli kuitenkin taas täysin normaalit, joten luulen, että mittauksessa oli vaan mennyt jotakin pikkasen vikaan.

Sf-mitta menee tiukkaa omaa käyräänsä. Tällä kertaa se oli 22cm. Vauva ei meinannut pysyä paikoillaan sydänääniä kuunneltaessa, vaan karkasi aina doplerin alta. Terkkarikin tunsi kuitenkin hyvin vatsanpeitteiden päältä vauvan liikkuvan. Lopulta tyyppi onneksi asettui ja saatiin hiukan sydänääniäkin kuunneltua.

Painoni oli noussut jo 10kg. Ensin terkkari hiukan pelotteli, että saatan kerryttää painoa tässä raskaudessa jopa 20-kiloa. Tosin edellisessäkin raskaudessa juuri näiden parin kuukauden sisään tuli tiukempi painonnousu ja sitten se laantui. Terkkarin katsottua papereitani hänkin uskoi painon menevän samalla kaavalla, kuin viimeksikin. Myönnän tosin, etten ole yrittänytkään hillitä herkkujen syöntiä.

Tänä aamuna lähestyin paino asiaa kuitenkin hieman eri kantilta. Tein smoothien ja pidin huolta, että join tarpeeksi vettä. Uskon hyvän lisäämiseen... En sinällään minkään yksittäisen ruoka-aineen kieltämiseen. Katsotaan tuleeko se 20kg täyteen...

Pillahdin muuten tänään ruokakaupassa itkuun ihan jostain pienestä jutusta. Raskaushormoonit on kyllä hassuja!

Joulun jälkeen pääsen taas ultraan, jossa nähdään kohdun suun tilanne. Toivon, ettei pakkolepoon olisi vieläkään tarvetta.

<3 Riina

Raskausoireet raskausviikko 27

- Suonenvetoa öisin
- Välillä paineentunnetta
- Hormooni hyrskyjä
- Paino nousee edelleen kohistenEi kommentteja:

Lähetä kommentti