Lapsiperheen tavaratulva 93/365

Hilla lastenvaatteet

Hilla clothing on ehdottamasti yksi lemppari merkeistäni! Ne on kohtuu hintaisia, eettisesti tuotettuja ja ekologisia. Hillaa on myös helposti saatavilla, sillä niitä myydään mm. Prismassa. Merkin vaatteet on varsin kestäviäkin. Nukkaa ei juurikaan synny ja collegehousujen polvet pysyy ehjänä.

Minimalistista ja ekologisuuteen pyrkivää sieluani hivelee, kun vaatteet pysyy oikeasti ehjänä meidän rymyävällä lapsilaumallakin. On hurjaa tuhlausta, ettei meillä kaikkien merkkkien vaatteet pysy paria kuukautta enempää reijättöminä! Tietenkin paikkailen niitä muutamia kertoja, mutta raja tulee siinäkin nopeasti vastaan. Kyse saattaa olla meillä vaatteiden määrästä, pesutahdista, sekä hieman lennokkaasta menosta. En siis väitä, että kaikissa perheissä perus puuvilla-elastaani trikoot hajoisivat hetkessä, mutta meillä hajoaa... On pakko etsiä vaatteita, jotka oikeasti kestää elämäntapaamme ja Hilla on yksi sellainen.

Hillan käyttämä luomupuuvilla kasvatetaan Kreikassa. Kankaat kudotaan, värjätään ja ommellaan vaatteiksi täällä Suomessa! Väriaineet on öko-tex100 standardoituja, joten ne on pienillekin lapsille turvallisia.

Rakastan myös tuota ihanaa puolukka kuosia! Hukutan varmaan meidän lapset lopulta marjojen sekaan. <3 Haaveissa on ainakin vauvalle vielä samaa kuosia oleva puuvillahaalari.

----

Näiden tavaratulva päivien aikana mies osti alesta myös sukset esikoiselle. Suksien ilmestyttyä eteiseemme en aluksi ollut kovin vakuuttunut niiden tarpeellisuudesta. Esikoisen vanhat sukset ovat kuitenkin pienet ja pari hiihtokertaa koulussa on menty lainasuksilla. Tyttö on kuitenkin varsin innokas hiihtämään, joten sinänsä ehkä ostos ei pitemmällä pohdinnalla ole ihan turha. Sukset kuitenkin tarvitsee vielä kaverikseen monot ja sauvat, jotta ne pääsee oikeasti käyttöön...

Pihamme mäki on niin jyrkkä, etten anna poikasen laskea siitä yksin pulkalla. Liukurin ja pyllymäen koen silti jotenkin turvallisemmaksi. Hankittiin siis yksi ihan tavallinen liukuri lisää. Mäenlasku vermeitä meillä siis on nyt rattikelkka, pulkka ja yksi liukuri. Pyöreän "ufo" liukurin laitoin kuitenkin aijemmin pois, sillä se oli hieman pelottava laskettava lasten mielestä.

Käymme paljon kirjastossa, mutta hankimme lastenkirjoja myös jonkin verran etenkin kirpparilta. Yritän kuitenkin laittaa aika ajoin myös niitä kirjoja takaisin kiertoon, jotka jää helpommin vain hyllylle nököttämään. Poikaen tykkää juuri nyt etenkin numerokirjoita, Tatusta ja Patusta, sekä Mauri Kunnaksen lastenkirjoista. Kuopus rakastaa luukkukirjoja ja esikoinen on viime aikoina kahlannut kirjaston Soturi kissa- sarjaa läpi.

Sata tavaratulvapäivää on kohta takana ja luulen, että silloin viimeistään on hyvä tehdä jo pieniä muutoksia kulutukseemme. Haluan viedä tavaratulvaamme kohtuullisempaan ja ekologisempaan suuntaan, joten saa nähdä mihin ongelmaan tartun ensimmäisenä...

<3 Riina

Tavaratulvapäivät 81-93

1. Vessapaperia 24-rullaa
2. Leivinpaperia 1-rulla
3. Liukuri
4. sukset
5. Hammastahna
6. Vaippoja 40kpl
7. Lastenkirja
8. Housut Kuopukselle (Hilla)
9. Paita poikaselle (Hilla)
10. Body vauvalle (Hilla)


Kaikki tavaratulva postaukset löydät tästä: KLIK!

Täältä löydät kaikki tavaratulvaprojektin aikana karsitut tavarat: Klik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti