rv 29-30 + ultra

raskausviikko 30

Kävin viime viikolla taas ultrassa. Vauva voi hienosti. Pää oli tiiviisti lantiossa, mutta kohdunsuu oli kuitenkin hyvin kiinni. Synnytysvastaanotossa ennen joulua kohdunkaulaa oli 3,7cm jäljellä ja nyt kontrolliultrassa 3.3cm. Viikkoihin nähden se oli ihan hyvä tulos.

Vieläkään  ei siis tarvitse ruveta onneksi makaamaan mutta himmailen nyt kuitenkin hieman. Haluaisin niin hurjasti tietää millaista olisi saada oikeasti täysiaikainen vauva. Edelliset kaksi oli jo sillä hilkulla...

Supistuksia on vähemmän, mutta unettomia öitä sen sijaan enemmän. Häpyluu ja häntäluu tuntuu välillä hurjan kipeiltä. Välillä jos makaan pitkään ja yritän nousta ylös, niin häntäluuta vihlaisee ikävästi.

Edellisessä raskaudessa yksi ultralääkäri kehotti kokeilemaan myös maitohappobakteereja. Se saattaisi ehkä auttaa myös estämään ennenaikaista vesien menoa. Viimeksi en ehtinyt asiaa testailemaan, mutta nyt päätin kokeilla. Hankin Pudas + maitohappobakteereja, mutta sen lisäksi myös maitohappo emätinpuikkoja apteekista. Emätinpuikot tukee normaalia ph-tasapainoa. Raskauden aikana emättimen ph- tasapaino saattaa häiriintyä esimerkiksi hormonaalisten muutosten takia.

Tehokkaat maitohappobakteerit näytti auttavan hurjasti myös ummetukseen, joka mun keholleni tuntui olevan tähän asti vakio varuste.

Raskauden aikana käytetyt maitohappobakteerit saattaa ehkäistä myös vauvan atooppisen ihottuman puhkeamista! Se olisi tosi hyvä juttu, sillä mulla on välillä ollut aika pahanakin atopia. Herkistyin myös usealle pesuaineelle ja toivon todella, ettei lapseni saisi allergioita ainakaan näin pahoina.

Raskausaikana syötyjen maitohappobakteerien syömisellä saattaa olla vaikutusta myös raskauskilojen karistamiseen, lapsen ylipainoon, sekä koliikkiin.

Raskausoireet rv 29-30

- Häntäluuta vihloo
- Häpyluu kipeä
- Unettomuutta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti