Oikeasti hellä shamppoo atoopikolle

Atoopikolle sopiva shampoo

Usean kuukauden testauksen jälkeen voin vihdoin sanoa, että olen löytänyt oikeasti toimivan shamppooon atooppiselle iholleni!

Olen ollut pienestä asti atooppiseen ihottumaan taipuvainen. Päänahka kuivui ja kutisi,  taipeet oli aina rikki ja silmien ympärystö saattoi kuivua hurjaksi. Vanhemmiten tuli mukaan myös oikeasti selkeät herkyysoireet tietyille pesuaineille. Shamppoo saattoi polttaa päänahkaa, tai iho saattoi kutista ja punoittaa. Joistain käsitiskiaineista kädet rikkui. Käsin ilmestyi pieniä vesikelloja ja haavoja. En halunnut vain lääkitä oireita, joten oli pakko etsiä oikeasti helliä tuotteita!

Vaikka pyrin aijemminkin valitsemaan pesuaineita, joiden luvattiin olevan helliä herkälle iholle, tai että tuote olisi allergialiiton suosittelema, niin se ei siltikään sopinut välttämättä minulle.

Siirryin ensin markettien luonnonkosmetiikkaan. Urtekramin shampoot helpotti hieman oireita, mutteivat vieneet niitä kokonaan pois. Sen jälkeen kokeilin Flow kosmetiikan hamppu-turve shampoopalaa, joka vei oireita pois entisestään, muttei kokonaan ratkaissut päänahkan kuivutta. Mies tosin  tykkäsi hamppu-turve shampoopalasta kovastikin.Mikä shampoo sopii atoopikolle?


Mikä shampoo sopii atoopikolle?


Lopulta löysin Flow kosmetiikan valikoimasta ihanan, hellän ja päästä varpaisiin sopivan Rasulsavi-suola saippuan.  Päänahan kuivuus ja kutina loppui. Suihkun jälkeen iho ei tuntunut kuivalta ja taiveihottumakin tuntui parantuvan! Myös pitkään vaivannut ihottuma kaulalta hävisi kokonaan.

En ole oikein koskaan jaksanut käyttää hoitoainetta hiuksissani, mutta shampoopalan kannssa varsinkin tuntuu siltä, ettei hiukset hoitoainetta edes kaipaa!

Rakastan myös sitä, että yksi tuote riittää suihkussa kaikkeen! Vähemmän on atoopikollekin enemmän! ;)

- Riina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti