Rv 35+3. Kääk, vauva voi syntyä vaikka tänään!

RV35 ennenaikaisuuden riski, vauva voi syntyä tänään


Terveisiä ultrasta! Vauva raivotarjonnassa aika alhaalla. Kohdunsuu 1,5cm auki, paikat pehmeät ja  kanavaa vain 1-1,5cm jäljellä.

Ensimmäistä kertaa ultralääkäri sanoi, että vauva voi syntyä tänään. Kaksi viikkoa sitten sain vielä armonaikaa seuraavaan päivään....

Tämä ei tietenkään tarkoita mitään. Hyvällä säkällä kohdunsuun tilanne pysyy samana seuraavat kaksi viikkoa.

Raskausviikolla 35 syntynyt vauva saatetaan viedä keskolaan keräämään voimia.

 

Nyt synnytystä ei enää estellä.

Toivon kuitenkin, ettei vauva syntyisi ennen perjantaita... Raskausviikolla 35 on suurempi todennäköisyys, etten saa lasta vierelle, vaan vauva viettää ensi päivänsä keskolassa. Imetyksen onnistuminen on myös hieman vielä vaakalaudalla viikkojen takia.
.
Onneksi näillä viikoilla keuhkot on jo aika kypsyneet, eikä tällöin kortisonia välttämättä tarvita.  Verensokerit voi silti heitellä helposti, eikä vauva välttämättä jaksa syödä rinnasta.

Jos pääsisin lähelle täysiaikaisuutta, niin voitais mennä potilashotelliin! 


Jos pääsisin raskausviikolle 36 ja lähelle täysiaikaisuutta, niin saattaisin saada luvan majailla sairaalassaoloaikani potilashotellissa.

En edes oikeesti tiennyt, että sinne on mahdollisuus päästä yksin. Kuvittelin, että sinne on asiaa vain kumppanin, tai tukihenkilön kanssa. Mies kuitenkin on isompien lasten kanssa, kun itse olen vauvan kanssa sairaalassa, joten hän ei voi olla öitä luonani. Ultralääkäri kuitenkin vakuutteli, että potilashotelliin pääsee kyllä vauvan kanssa yksinkin, jos vauvan kunto ja viikot vaan sen sallivat.

Potilashotelli olisi kyllä niin ihana juttu isompien lasten takiakin. Saataisiin tutustua vauvaan ihan rauhassa, huppuluurussa!


Vauva on ottanut onneksi kasvupyrähdyksen ja painoarvio on nyt n. 2559g. Se on jo ihan ihmisen kokoinen otus.

Nyt on pakko tarkistaa, että mitä olen Ipanan synnytystoivelistaan kirjannut. Jännittää ja pelottaa! Muutama viikko lisää olisi ihana juttu....

<3 Riina


Raskausoireet rv 35+3

- Iltaisin supistelee
- Vauva tuntuu olevan tosi alhaalla
- Virsarakon ollessa täynnä supistelee herkemmin
- Välillä pelottaa nousta yöllä vessaan, jos lapsivedet meneekin noustessa
- Hieman paineen tunnetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti