Onko minimalistin elämä koskaan valmis? + UnelmistaTämä saattaa ehkä järkyttää, mutta vaikka kuinka ihminen vähentää tavaraa, niin tyhjä tila täyttyy aina.

Lohdutukseksi voin sanoa, ettei tyhjä tila välttämättä täyty enää tavaralla, vaan vaikka ihmissuhteilla ja kokemuksilla. Nautin jäljelle jäävistä tavaroistakin enemmän ja huolehdin niistä paremmin.

Myönnän silti, että suurperheenä pienessä kodissa eläminen tuo omat haasteensa. Karsin tavaraa edelleen aika ajoin. Ajattelen asiaa kuitenkin niin, että samalla tavoin kuin lapset kasvaa ja vaatteet jää pieniksi, niin kasvamme ihmisinäkin. 5-vuotta sitten tärkeiltä tuntuvat asiat ei ehkä ole merkityksellisiä enää. Musta on hyväkin vapauttaa kiertoon asiat, joita en itse enää tarvitse. On turha sulloa kaapinperälle aikidopukua, jota en ole käyttänyt miltein kymmeneen vuoteen. Sitkuttelu on saanut minimalismin myötä jäädä. Tilalle on tullut "NYT KUN... ". Kaapeissani on nykyään vähemmän, mutta sitäkin tarpeellisempia ja merkityksellisempiä tavaroita.

Tavaran karsiminen ei ole kuitenkaan itse tarkoitus. Minimalismi on väline, jolla voi tehdä unelmistaan totta. Yksinkertaistamalla elämäämme voimme keskittyä merkityksellisempiin asioihin ja nauttia enemmän niistäkin asioista joita meillä jo on.

Haluaminen ei silti lopu koskaan. On ihan sama vaikka karsisimme elämästämme pois kaiken. Haluamme silti asioita, kokemuksia ja ihmissuhteita ympärillemme.

En usko, että minimalismin tarkoituskaan on tuoda meitä johonkin täydellisen valmiiseen lopputulokseen, joka olisi samanlainen ikuisesti. Maailma muuttuu... Me muutumme. Voimme silti optimoida elämämme juuri nyt. Mitä sinä haluat tänään? Tee unelmistasi totta!

Tässä kolme minimalistin askelta unelmien toteuttamiseen: 


1. Tee aarrekartta!

 Mistä unelmoit? Millaista elämää haluat elää? Miltä unelmien elämäsi näyttää,  tuoksuu ja kuulostaa? Kenen kanssa haluat jakaa unelmasi?

2. Tee tilaa unelmasi toteuttamiselle

Karsi tavaraa ja aikaa vieviä asioita elämästäsi. Tee tilaa elämääsi unelman toteuttamiselle. Käytä konmari metodia ja tyhjennä elämääsi täyttävät turhat asiat kerralla. Raivaa tieltäsi myös niitä uskomuksia, jotka ovat estäneet toteuttamasta unelmaasi aiemmin.

3. Anna unelmallesi mahdollisuus toteutua. 

Altista itsesi sille mahdollisuudelle, että unelmasi voi toteutua. Nyt kun olet raivannut elämääsi tilaa unelmallesi, niin selvitä mitä sen toteuttaminen vaatii. Onko joku jo toteuttanut sen, mistä haaveilet? Kysy suoraan miten se sen teki! Vaatiiko unelmasi rahaa? Yksinkertaistamalla elämääsi, rahaa jää enemmän niihin asioihin mitä todella haluat. Tarpeen tullen selvitä miten voisit hankkia sitä lisää. Älä jää odottamaan, sillä haaveita ei voi toteuttaa kukaan muu, kuin sinä itse. Elämme ihmeellistä aikakautta, jossa tietoa on saatavilla enemmän, kuin koskaan. On eri asia, uskallammeko ja ehdimmekö käyttää sitä. Tee unelmastasi totta!


<3 Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti