Paljasjalkakengät lapselle

Paljasjalkakengät, feelmax
paljasjalkakengät lapselle, feelmax luosma

Kengät on meille vaikea pala! Toivon aina löytäväni kengät, jotka olisi valmistettu mahdollisimman lähellä ja terveelliset kävellä, mutta niitä tulisi päästä myös sovittamaan . Mahtavaa olisi tietenkin sekin, että kengät olisi valmistettu ympäristöystävällisistä materiaaleista.

Ihan kaikkea ei voi kuitenkaan saada. Vaikka Euroopassa tuotetaankin ihan super ihania ja luonnollisia paljasjalkakenkiä, niin niitä ei ole saatavilla Suomessa. Klaanillamme on melko leveä lesti joten tuntuisi hullulta tilata kenkiä kaukaa, jos ne ei sitten sovikkaan.

Itse kuitenkin rakastan paljasjalkakenkiä, joten halusin lapsillekin kengät, jotka kehittävät jalkapöydän lihaksistoa. Paljasjalkakengät, tai paljain jaloin kävely aktivoi jalkojen pieniä lihaksia, kun taas voimakkaasti vaimennetuilla kengillä ne kuihtuu miltein olemattomiin. Parempi maatuntuma antaa myös enemmän informaatiota alustasta ja saattaa parantaa myös tasapainoa ja liikehallintaa.

Kengissä täytyy olla myös varpaille tarpeeksi tilaa! Monessa kengässä koko voi muuten olla sopiva, mutta lesti on liian kapea. Kenkä saattaa kaventua kärkeä kohti, vaikka varpaat ja päkiä tarvitsisi oikeasti eniten tilaa.


feelmax luosma

Paljasjalkakengät feelmax lapselle


Päädyin tällä kertaa Feelmaxeihin, sillä niitä pystyi kokeilemaan lähellä olevassa liikkeessä. Kokeileminen olikin tosi hyvä juttu, sillä olisin vahingossa muuten tilannut yhtä kokoa liian suuret. Tampereella Feelmaxeja saa ainakin Finbortista. Palvelu on siellä tosi hyvää, joten voin suositella lämpimästi!

Feelmaxeja ei valmisteta Suomessa, mutta ne suunnitellaan täällä. Yritys kuuntelee kuitenkin tarkalla korvalla asiakkaita. Kannattaakin kurkata Paljasjalkakengät-facebookryhmä. Siellä Feelmaxin toimitusjohtaja vastailee väsymättömästi kysymyksiin ja kuuntelee toiveitakin mallistojen suhteen.

vivo barefoot, paljasjalkakengät lapselle


Meillä on kokemusta useammista paljasjalkakengistä, kuten Vivoista ja Merreleistä. Odotan kuitenkin sitä hetkeä, kun joku suomalainen kenkävalmistaja alkaa myymään nahkaisia pitkäikäisiä paljasjalkakenkiä! Yhtä kestäviä, kuin Kavat, mutta paljon joustavampia, pehmeämpiä ja ohuella pohjalla.

Sitä odotellessa näillä mennään...

<3 Riina


2 kommenttia:

 1. Kiitti tästä kenkävinkistä! :) Kengissä ja ulkoiluvaatteissa tuppaa tuleen aina umpikuja, mitä tulee ekologisiin arvoihin. Toi on kyllä supertärkeetä, että lapsen kenkä joustaa jalan mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! Isommille lapsille onkin hankittu pidempään paljasjalkakenkiä, mutta vielä viime vuonna toiseksi nuoremmallekin hankittiin ne mahdollisimman jalkaa tukevat ensikengät. On hassua kuinka tiukassa jotkut ajatukset on. Onneksi tänä kesänä saa jo viilettää vapaammin paljasjalkakengillä. <3

   Ulkovaatteiden metsästys on kyllä välillä tosi tuskastustavaa. Toivottavasti kysyntä ja tarjonta kuitenkin vielä kohtaa.

   Poista