Yksinkertaistamalla runsautta!

*postaus sisältää affiliatelinkkejä

On lohdullista, että omia elämäntapojaan voi muuttaa pienin askelin. Voin ottaa elämääni niitä asioita, joiden toteuttaminen tuntuu helpoimmalta. Kokeilla ja leikkiä, vaikka taustalla onkin vakavampiakin motiiveja. Kaiken ei tarvitse olla heti täydellistä....

Lopulta kaikki on tähdännyt hyvän lisäämiseen. Vaikka näennäisesti luovun asioista, niin pyrin maksimoimaan sen, mistä nautin. Minimalismi, ekoilu ja laadun parantaminen. Kaikki ne  pyrkimykset on tuoneet elämääni runsautta!

Sen olen tajunnut, ettei nollahukkaan pyrkiminenkään ole tylsää! On jännittävää ajatella jokaista hankintalistalla olevaa tavaraa vielä syvemmin. Kuka sen on tehnyt? Missä se on tehty? Mistä materiaaleista se on tehty? Tarvitsenko sitä? Omistanko jo jotain, jolla sen voi korvata? Kauanko se kestää käytössä? Voiko siitä tehdä jotain muuta? Mitä jää jäljelle, kun se hajoaa? Voiko sen kierrättää? Voiko sen kompostoida? Kuluttajalla on lopulta hirmuinen valta.

Olen melko laiska. Se lisää ehkä motivaatiota tehdä elämästä yksinkertaisempaa. Minimalismi on antanut mahdollisuuden ostaa luomuruokaa ja ekovaatteita, vaikka kuvittelin, ettei meillä olisi siihen todellakaan varaa äitiyslomalla ollessani, saatika sitten hoitovapaalla. Nollahukkaan* pyrkiminen on taas tuonut pienen sykäyksen sille, että haluan vielä kokeilla niitä kestovaippoja, vaikka pieniä vastoinkäymisiä olenkin sen suhteen kohdannut. Sekajätteen rahtaaminen vaippoineen roskikseen päivittäin kuluttaa luonnonvaroja. Se on myös melko ärsyttävää silloin, kun kantoliinassa on vauva ja lonkalla heiluu 2-vuotias. Mielummin vähennän muovivaippojen kulutusta, sillä se on suurin sekajäteroskiksemme täyttäjä.

Silti myönnän, että kerrostalossa kaikki tuntuu vähän piiperrykseltä, kun oikeasti haaveilee siitä pienestä kasvimaasta. Esikoinenkin muuttuu välillä ihan vihreäksi keskustaan mennessä ja sanoo, että täällä on äiti liikaa autoja, niistä tulee huono olo!

En kuitenkaan halua sitkutella, joten pieniä askeleita on ihan mukavaa ottaa jo nyt. Yksinkertaistamalla runsautta!

- Riina

Kuvassa oleva kirja on Otso sillanaukeen Zero waste- jäähyväiset jätteille*

Nämäkin postaukset saattavat kiinnostaa:

Jäniksen vuosi- Lapsiperheen tavaratulva
Viherseiniä ja päivänvalolamppuja
Irti oravanpyörästä- onko väärin olla vapaa

4 kommenttia:

 1. Tämä juuri! Vähemmän on enemmän. Meilläkin tavoite on tarjota tuotteita, jotka kestävät aikaa ja käyttöä ja toivottavasti myös vaihtuvia trendejä. Turha tavara ahdistaa, kuormittaa ja on kaikin puolin haitaksi elämälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaa kestävät, eettiset, ekologiset ja käytännölliset tuotteet on kyllä tosi ihania. Taisinkin bongata teidän mattoja Puutalobabyn blogissa. Me ei mattoja käytetä, mutta on ne silti ihania katsella <3

   Poista
 2. Hankin juuri tuon kirjan itsellekin. Loistava motivaattori ja haastaja :) Täältä tullaan elämämuutos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Oli kyllä tosi koukuttavasti kirjoitettu kirja. Selkeitä ohjeita, joista moni ihan varmasti, kuin huomaamatta jää omaan arkeeni. <3

   Poista