Syksy tuli ja minimalistin kaappien mylläys!

Minimalistin vaatekaappien siivous

minimalisti mutsi

Oh, kuinka kivaa! Myönnän, että olen edelleen hieman koukussa karsimiseen...

Syksy tuli. Koulut ja eskarit alkoi. Luvassa on kaikkea pientä hankittavaa syksyn ja talven mittaan, joten tasapaino säilyy, kun laittaa vanhoja kiertoon. Eilinen täysikuukin oli hyvä hetki vanhasta luopumiselle. ;)

Onneksi kaappien siivous menee jo melko kivuttomasti, kun tavaran määrää on vähennetty vuosien varrella rutkasti. KonMari metodi oli oikeasti tehokas väline kohtuullistamaan tavaramääräämme. Sitä voin suositella ihan kaikille, vaikkei minimalismi olisikaan tavoitteena.

Tyttö venähti kesän aikana monta senttiä. Mellin lastenkoot jäi pieneksi ja aikuisten koot on hieman vielä liian isoja. Tyttö rakastaa värejä, joten palattiin Vimman värikylpyyn. Vimman vaatteissa on sitä elastaania, jota olen hieman koittanut vältellä, mutta toisaalta ne ommellaan Virossa, eli on aika lähituotteita. Tytön mielestä Vimman vaatteet on mukavia päällä, joten lopulta ajattelen, että ne on ihan hyvä kompromissi.

Tähän asti kaapeista on karsittu lasten pieniksi menneiden vaatteiden lisäksi lähinnä ylimääräisiä sarjakuvia. Päädyimme siihen, että irto Aku Ankat sai lähteä ja jäljelle jäi taskukirjoja, sarjakuvakirjoja ja yksi kansiollinen Aku Ankka lehtiä. Nyt ne mahtuu paremmin omalle paikalleen.

minimalistin vaatteetOman minimalistisen vaatekaapin mylläys


Omista vaatteistakin pistin puhki kuluneen neuletakin kierrätykseen. Housut ja jakku odottaa korjaamista. Toivon, että pystyn vielä ne elvyttämään käyttöön. Aika tyhjältähän se vaatelaatikkoni nyt näyttää, mutta osa tosin on pesussa. Neljällä mekolla, kolmilla leggareita ja yksillä housuilla on kuitenkin pärjätty hyvin koko kesä. Aika vähän sitä ihminen tarttee...

Vaatteita olen ostanut itselleni tänä vuonna neljä. Kirpparilta kaksi mekkoa(Mellin ja Nanson) ja yhden imetysmekon käytettyjen vaatteiden verkkokauppa Emmysta. Viimeisimpänä hankin yhden topin Nudgesta.

Nudgesta ostamani Bo-toppi oli samanlainen, mitä ennenkin olin hankkinut. Tiedän, että tässä on pieni ristiriita, sillä edelliset kului puhki. Kuljin yli puoli vuotta pelkissä mekoissa, kun en löytänyt kriteerini täyttävää toppia mistään. Bo-toppi on kuitenkin vaan niin tajuttoman mukava päällä, että hairahduin! Ruskovillan mustan merinovillatopin onnistuin huovuttamaan keväällä pilalle... hups! Opettelenkin nyt pesemään vaatteita pesuohjeiden mukaan... Suunnitelmissa on kuitenkin kokeilla ehkä seuraavaksi Varustelekan Särmä merinovilla hihatonta. Se on tehty Liettuassa, joten sopii hyvin mun kriteereihini. Mitä lähempänä, sen parempi! 3 toppia olisi vaatekaapissani semmonen optimaalinen määrä. Nyt mulla on siis vaan yks.

 Loppuvuodelle hankintalistalla on toppien lisäksi neuletakki hajonneen tilalle. En tiedä tosin vielä neulonko, vai ostanko... 3-vuotta sitten ostetut Merrelin lenkkarit on kuluneet puhki, joten uudet pitäis hankkia viimestään keväällä. Suunnitelmissa on myös kahden takin korvaaminen yhdellä joka sään takilla, jos vaan sopiva löytyy. Talven ehkä sinnittelen hieman räjähtäneillä vaelluskengillä ja edellis kesänä kirpparilta löytämälläni super lämpimällä Joutsenen untuvatakilla. Tietty jos ne täydelliset talvikengät löytyy niin...

Hankintalistallani loppuvuonna on siis: 

- 2 kpl toppeja
- neuletakki
- lenkkarit
- joka sään takki
- Talvikengät (ehkä)

Musta hankintalista kuulostaa jopa hiukan isolta, mutta  toisaalta kun väkisin käyttää kaikki ihan loppuun ja hiukan liian kauan piheilee ostamisessa, ni sitten ne pitää hankkia kaikki kerralla...

<3 Riina

Ps. Minimalismiin liittyviä postauksia löydät tästä lähin myös toisesta blogistani. Tämä blogini jatkaa iloisesti sillisalaattina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti