10-vuotiaan minimalistinen syysvaatekaappi


Kuvasta puuttuu uikkarit, parit pikkarit, sukat, kengät ja alustoppi.

Esikoiseni nukkui hieman mua pidempään, joten oli hyvä hetki kuvata sen vaatekaapin sisältöä. Sainkin miltein kaikki vaatteet kuvaan.

Meillä on iso perhe ja asumme minikodissa. Olen juuri nyt äitiyslomalla, mutta haluan silti panostaa ekologisiin ja eettisiin vaatteisiin. Pienmerkkien ekovaatteet tietenkin maksaa hieman enemmän, mutta mun ei silti tarvitse olla miljonääri. Minimalismi ja kapselivaatekaappi pitää kyllä siitä huolen.

On mahdotonta sanoa, että kuinka monella vaatteella joku toinen selviäisi. Siihen liittyy elämänrytmi, harrastukset, pyykinpesuvälit, lapsen sotkualttius jne. Meillä pestään pyykkiä joka päivä, joten tämä minimalistinen vaatemäärä toimii meillä hienosti!

Meillä mennään lapsen tarpeet edellä. Tyttö kulkee mielellään mukavissa mekoissa ja leggareissa, joten vaateet on valittu sitä silmällä pitäen. Vaikka yleisesti ottaen en haluaisi hankkia sekoitemateriaaleja, kuten puuvilla-elastaania, niin nyt mennään tytön toiveet edellä. Taikasanat on villiä  ja mukavaa!

Kaikkia ylä- ja alaosia käytetään villisti sekaisin.


 Leggarit on siitä käteviä, että niissä voi olla niin jumppatunnilla, mummun synttäreillä, kuin metsässäkin. Kaikki leggarit on tällä hetkellä Vimman. Vimmaa kannattaa metsästää myös käytettyjen vaatteiden verkkokauppa Emmysta. Sieltä löytyy nimittäin myös Vimman ylijäämää... Vimma valmistaa tuotteensa Suomessa, tai Virossa ja käyttää tuotteissaan mm. luomupuuvillaa.

Yläosissa on tunika, pitkä ja lyhythihainen mekko, t-paita ja college. Niitä onkin juuri passeli määrä.

Kaikki vaatteet on kokko ajan käytössä. Oli sitten juhla, tai arki. Vaatekaappia täydennetään tarpeen mukaan juhlakengillä ja sukkahousuilla, mutta nyt niitä ei oo hetkeen tarvittu.

Vaatteita lapselta toiselle?


Esikoisen jälkeen sain pojan. Hyvä kuntoiset unisex vaatteet jätän esikoisen jälkeen pojalle jemmaan, mutta en rupea mekkoja säilyttämään viittä vuotta seuraavaa tyttöä varten. Jemmassa olevat sisävaatteet mahtuu tällä hetkellä yhteen paperikassiin. Vaatteet, joita en halua säilöä, vien taloyhtiön kierrätyshuoneeseen, tai pelastusarmeijalle. Harvemmin myyn... Puhki kuluneet käytetään askarteluihin, tai viedään Nextiiliin. Haaveilen vähän, että jaksaisin taikoa rikkinäisistä vaatteista jotain uutta ommellen. Saa nähdä toteutuuko...

Jos tulisi nyt jo jäätävän kylmä, niin kaapista löytyy mm. talvea varten säilytetty ihana Ruskovillan villafleece.

10-vuotiaan minimalistinen syysvaatekaappi sisältää:


4 kpl leggarit
1 kpl pitkähihainen mekko
1 kpl lyhyt hihainen mekko
1 kpl tunika
1 kpl college
1 kpl t-paita
1 kpl pipo
1 kpl sormikkaat
1 kpl lippis
2 kpl villasukkia
4 kpl puuvillasukkia
5 kpl pikkareita
2 kpl alustoppeja
1 kpl uimapuku
1 kpl takki
1 kpl ulkohousut
1 kpl lenkkarit
1 kpl saappaat

yhteensä: 30-osaa. 

Millainen teidän lasten toimiva vaatekaappi on?
<3 Riina 

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista! Mielessäni mietiskellyt tarpeellisten vaatteiden määrää, yhdeksänvee poikalapsi käyttää kaksia housuja ja paria paitaa hupparin alla, vaikka kaapissa olisi paljon muutakin... Hukkaan heitettyä rahaahan se on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Juu! Määkin oon semmonen univormupukeutuja, että mieluiten vedän päälle aina vaan ne lempparit ja saman huomaan lapsista. Helpottaa arkea huimasti, kun huomaa, mistä toinen tykkää ja karsii sitten kaiken muun. Muistan senkin ajan, että mulla oli kaappissa vaikka mitä, muttei mitään päälle pantavaa. Lopulta tajusin lopettaa ostamasta vaatteita, jota kuvittelin, että mun "kuuluu hankkia" ja ostin sitten vaan muutamat semmoset, missä oikeesti viihdyn. Kiva, kun poikkesit lukemaan! <3

      Poista