6-vuotiaan minimalistinen syysvaatekaappi

kuinka paljon lapsi tarvitsee vaatteita

Postaus sisältää affiliatelinkkejä

6-vuotiaan poikasen vaatekaappi on hieman 10-vuotiaan esikoiseni vaatekaappia laajempi. Alle kouluikäistä vetää vielä puoleensa kuralätäköt ja muta.

Eskari alkoi, mutta emme hankkineet sadetakkia lainkaan. Reimalta löydetty välikausitakkipitää speksejen mukaan paremmin vettä, kun saman firman sadetakit. Ainakaan vielä esikoulun henkilökunta ei ole sadetakittomuudesta purnannut. Kurahousut hankimme silti. Kotona emme kurahousuja pahemmin tarvitse, joten ne saa olla jemmassa eskarissa.

Välikausihousuja on kuitenkin kahdet. Ulkoillessa saattaa kastua ja kuraantua lähinnä housut, mutta harvemmin takki. Toiset välikausihousut on henkselimalliset. Ne menee sitten talvellakin, kun alle saa sisähousut ja silkkivillakalsarit. Henkselimallisista ulkohousuista lumi ei pääse paidan alle. Tosin todellisuudessa ollaan pärjätty yksillä välikausihousuilla, mutta ajattelen, että ehkä ne jemmahousut on ihan hyvä juttu kumminkin.

Sisähousut on Hillaa ja Melliä. Molemmat merkit on saman yrittäjän tuotemerkkejä. Vaatteet on valmistettu Kreikassa kasvatetusta luomupuuvillasta. Kankaat on kudottu ja ommeltu Suomessa <3 Hilla ja Melli onkin meijän kestosuosikkeja! Myös kaksi pitkähihaista paitaa on Hillalta.

Kauluspaitoja hankittiin kaksin kappalein keväällä hautajaisia varten. Yhdelläkin oltais tosin pärjätty... Juhlapaitoja tulee käytettyä tänä vuonna arviolta neljä kertaa. Keväällä ostetut juhlahousut laitoin jo kierrätyspinoon. Loppu vuoden juhlat pärjätään hyvin vaikka kauluspaidalla ja Mellin farkkumaisilla housuilla. Juhlavampia vaatteita käytetään niin harvoin, että niitä kannattaisi etsiä käytettynä, tai vaikka vuokrata!

Kenkiä ei kuvassa näy, mutta niitä on näin syksyisin käytössä kahdet; lenkkarit ja saappaat.

Näillä me ollaan pärjätty hienosti tämä alkusyksy. Jos etsimällä etsisi vielä karsittavaa, niin ehkä voisi vielä nipistää t-paidoista, kauluspaidoista ja ulkohousuista.


Ulkovaatteet


1 kpl takki
2 kpl ulkohousuja
1 kpl kurahousut
1 kpl lippalakki
1 kpl pipo
1 kpl hanskat
1 kpl sormikkaat
1 kpl fleece
1 kpl saappaat
1 kpl lenkkarit

Yhteensä 11 kp


Sisävaatteet


4 kpl paitaa
3 kpl t-paitaa
4 kpl housuja
2 kpl kauluspaitoja
5 kpl alushousuja
5 kpl puuvillasukkia
2 kpl villasukkia
1 kpl uimahousut

yhteensä 26 kpl 

Kaikki yhteensä 37 kpl
Laatikolla selkeyttä lastenvaate määrään


On mahdotonta sanoa, mikä on juuri teille sopiva määrä vaatteita. Siihen vaikuttaa pyykinpesuvälit, harrastukset, sotkuisuus jne. Joskus kuitenkin vaatteita on alunperinkin hieman liikaa ja tällöin sopivaa määrää voi etsiä rauhassa esimerkiksi  laatikkosysteemillä:

1. Ota kaikki sisävaatteet eteesi. Valitse viisi alaosaa (kuten housuja, sukkahousuja, legginssejä, tai hameita). Valitse sen jälkeen viisi yläosaa, joista kukin sopisi mahdollisimman moneen ensin valittuihin alaosiin. Nyt sulla on 10 vaatetta valittuna. Viisi yläosaa ja viisi alaosaa. Laita kaikki muut laatikkoon.

2. kaada kaikki sukat ja alusvaatteet eteesi. Valitse viidet sukat ja viidet alushousut. Siirrä kaikki muut laatikkoon

3. Kerää eteesi kaikki ulkovaatteet. Pohdi millä määrällä ulkovaatteita saattaisitte selvitä ja laita loput laatikkoon.

4. Loput vaatteet käy läpi oman harkinnan mukaan.

5. Laita laatikko hyllylle. Yritä pärjätä valituilla vaatteilla ja hae laatikosta vaatteita vain tarpeeseen. Odota muutama kuukausi ja laita lopulta laatikkoon jääneet vaatteet kiertoon.

Nyt olet selvittänyt, mikä on juuri teille se oikea määrä vaatteita <3

<3 Riina 

2 kommenttia:

  1. Hei! Poikkesin pitkästä aikaa lukemaan blogiasi. Tosi kiva ja inspiroiva teksti. Pidän paljon näistä minimalismi-henkisistä kirjoituksistasi! Myös meillä mennään kohti kohtuullista vaatemäärää. Tyttösellä (5v) on sisä-ja alusvaatteita viikon tarpeiksi. Pesukone jyllää viikonloppuna. Ulkovaatteita on kaksi settiä, päivähoitoon ja toinen ns.rönttäasu kotiin /retkeilyyn. �� Nykyään pyrin kierrättämään pieniksi jääneet vaatteet hetimiten,aikaisemmin jemmailin näitä. Minimalismin myötä luopuminen on helpompaa ja toden totta vapauttaa resursseja ja muuhun. �� hyvää syksyä, t: Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun poikkesit lukemaan! <3 On hassuakin, kuinka paljon tavarat sitoo energiaa ja aikaa. Muistan yhden Seela Sellan elokuvan, jossa sanottiin, että nykyajan ihmisellä on tavaraa enemmän, kuin entisaikojen kuninkailla. Siinä missä kuninkailla oli apunaan joukko palvelijoita huolehtimassa tavaroista, niin nyt yksi ainoa ihminen koittaa selvityä siitä kaikesta.... :)

      Poista