Haluan toteuttaa unelmani, joten olen minimalisti

Minimalismi blogi

Olen vakuuttunut siitä, että paras tapa saavuttaa unelmansa on vapauttaa sitä varten tarpeeksi resursseja.

Unelmia tavoitellessa kohtaamme vääjäämättä vastoinkäymisiä. On paljon helpompi jatkaa unelmien seuraamista, kun meillä on aikaa hieman kulkea harhaankin.

 Liian usein sitä koittaa raahata mukanaan liian suurta taakkaa. Sitoumuksia, jotka kuitenkin estävät meitä elämästä sellaista elämää, mitä me oikeasti haluaisimme. Liikaa tavaraa, isoja asuntolainoja, valtavasti sosiaalisia paineita. 

Karsimalla turhaa elämästämme, pystymme keskittymään niihin asioihin, joilla on oikeasti merkitystä juuri meille. 

“We are always getting ready to live but never living.” – Ralph Waldo Emerson

Elämme liian usein kummallisessa "sitten kun"-vaiheessa. Emme tule ehkä miettineeksi, mitä unelmamme ihan oikeasti vaatii. Se saattaa olla paljon vähemmän, kuin uskomme. 

Ajattelen, ettei oikeasti ei ole parempaa hetkeä, kuin heti! 

Sillä ei ole merkitystä, vaikka joutuisimmekin suunnittelemaan reittimme kohti unelmaamme tilanteiden muuttuessa uudestaan. Pääasia, että teet jotain unelmasi eteen jo niistä lähtökohdista käsin, missä olet juuri nyt. 

Unelma saattaa vaatia esimerkiksi rahaa, tai aikaa. Minimalismin avulla pystymme luomaan elämäämme niitä kumpaakin. Luovumme turhista kuluista ja pystymme suuntaamaan rahamme sinne mitä todella haluamme. Aikaa säästyy, kun ei tarvitse enää etsiä, pinota, viikata ja siirrellä tavarakuormaa. Jäljellä on vain tarpeellinen. Se, mitä tarvitsemme unelmamme toteuttamiseen. 

Minimalismin avulla koen suurempaa hallinnantunnetta omaan elämääni. Minimalismi antaa valinnan mahdollisuuden. Koska kulutan vähemmän voin päättää, kuinka paljon teen töitä, tai mihin kulutan aikani. 

Parit vinkit:


1. Selvitä missä olet! 

2. Raivaa ja vapauta elämääsi tilaa, sekä resursseja unelmien tavoitteluun

3. Liiku eteenpäin niistä lähtökohdista käsin, missä olet juuri nyt! 

<3 Riina

Ps. Kuvassa ihana muru F <3 

4 kommenttia: