Saavuta Flow


Rakastan inspiraation synnyttämää tekemisen tilaa!  Asiat sujuvat, kuin itsestään, eikä suurikaan työ tunnu työltä, kun se tehdään inspiraatiosta käsin. 


 Silloin voidaan saavuttaa maaginen flow... 


Virtaus, jossa menettää ajantajun, uppoutuessa yhä syvemmälle kiinnostavan asian tekemiseen. Ympäristö ja häiritsevät ärsykkeet katoavat ja jäljelle jää vain keskittynyt, äärimmäisen tyydyttävä työskentely. Flowta tutkinut Csíkszentmihályi on huomannut, että juuri tällai
sessä tilassa ihminen on onnellisemmillaan. 6 merkkiä, joilla tiedät päässeesi flow tilaan 


1. Ajantaju katoaa
2. Keskittyminen on täydellisen syvää
3. Sinulla on selkeä päämäärä
4. Tehtävä on tasapainossa haastavuuden ja taitojen kanssa
5. Ihminen kokee pystyvänsä kontrolloimaan tilannetta
6. Tehtävä itsessään on palkitseva.

Doulan mukaan ottaminen yhteen synnytykseeni mahdollisti mulle sellaisen synnytysflown, että muistelen sitä kokemusta varmasti lopun elämääni. Ajantaju katosi. Uskalsin luottaa kehooni. Huomasin olevani hyvä synnyttämään ja kun sain keskittyä vain itseeni doulan pitäessä huolta toiveistani, vaivuin helposti uskomattomaan flowtilaan. Siitä kokemuksesta haluaisin ammentaa palasen tavalliseen arkeenikin!

Näillä vinkeillä helpotat flow tilaan pääsyä:


Flow tilaan päästäkseen on hyvä hoitaa taustat kuntoon. Kun takaraivossa ei jyskytä tiskaamattomat tiskit, hoitamattomat pankkiasiat, tai huono omatunto jostain turhasta, niin ajantaju saattaa hämärtyä ja keskittyminen olla hyvin syvää...

Sulje puhelin ja hakeudu paikkaan, jossa sinua ei keskeytetä. Myönnän tekeväni joitain kirjoitusjuttuja jopa vessassa. Sillä oven saa lukkoon, eikä kukaan ryntää huoneeseen yllättäen. Kuulokkeet päässä saa suljettua pois ympäröivän maailman miltein kokonaan.


Ota esille vain ne asiat, joita tarvitset tehtävässä. Siivoa ympäriltäsi kaikki ylimääräinen piiloon.

Joskus oma mieli on liian sotkuinen flowtilaan pääsemiseen. Tyhjennä tekemättömien asioiden tuoma sisäinen kuorimitus vaikka kirjoittamalla! Kirjoittaminen jäsentelee päänsisäisen älämölön, jolloin sitä on helpompi hallita. Kirjoittamalla tekemättömien töiden listan paperille, olet tehnyt jo asian eteen jotain. Voit palata niihin sitten, kun sinulla on sopiva hetki. Kaikki on paperilla, joten niillä ei tarvitse täyttää muistia. Mikä päässä pyörivistä asioita on oikeasti tärkeää?! 

Delegoi tehtäviä myös muille! Osta vaikka siivouspalvelua, tai tilaa kauppakassi kotiinkuljetuksella, jotta sulle jäisi enemmän aikaa intohimon toteuttamiselle 

Tee yksi asia kerrallaan! Voit ennen asian tekemistä käydä sen mielessäsi läpi. Kuvittele, kuinka teet asian keskittyneesti ja kuinka homma onnistuu loistavasti! Karsi kaikki ylimääräinen ja keskity olennaiseen!

Ota oma aikasi ja nosta mielialaa aluksi vaikka musiikilla. Selkeytä päämäärä, meditoi tyhjentääksesi mielesi turhasta stressikuormasta ja tee mitä rakastat!

Palkitse itseäsi saavuttaessasi välitavoitteita.


Hyvin usein unelmamme saattaa tuntua valtavilta, kuten vaikka taloudellinen vapaus, tai uusi elämä maalla. Hyvin alkanut liike saattaa tyrehtyä epätoivon alle, kun kakku tuntuu liian suurelta. 

Tunnistan itsessäni asian hyvin. Olen helvetin hyvä aloittaja. Sytyn nollasta sataan sekunneissa, mutta jatkaminen saattaa olla haastavampaa. On hyvä etsiä ympärilleen ihmisiä, jotka muistuttavat tavoitteesta silloin, kun itse meinaa alkaa väsähtää. 

Palkitsemalla itsensä välietapeilla usko päämäärän saavuttamiseen syvenee. Olen päässyt tänne asti, joten voin päästä loppuunkin! 

Henry Fordin mukaan mikään tehtävä ei ole erityisen vaikea, kun sen jakaa riittävän pieniin osiin.

Jaa matka kohti unelmaasi niin pieniin osiin, että pystyt saavuttamaan virtaustilan tavoitellessasi unelmaasi! Voit tehdä matkasta maagisen leikin. Saavuttaa äärimmäisen keskittymisen tilan. Ennen kaikkea nauttia matkasta!

Löytäessäsi todellisen ison unelmasi, tarkoituksesi, sieluntehtäväsi, voi hyvässä lykyssä flowtila olla enemmän sääntö, kuin poikkeus. Sinä pystyt luomaan ympäristöösi ja sisäiseen maailmaasi otolliset olosuhteet flown saavuttamiselle!

<3 Riina

Inspiraatiota tähän postaukseen on saatu näistä:
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/01/28/flow-tila-syntyy-kun-taidot-ja-tehtavan-haastavuus-ovat-tasapainossa
Kirjat: Järvilehto: tee itsestäsi mestari ajattelija 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti