Ihanaa arkea minimalismilla


Vatsanpohjassa asti kutkuttelee. Mikä mahdollisuus! Mikä valtava onni ja ilo!

Elämän yksinkertaistaminen antaa aikaa meille tärkeille asioille. Rakastan kerätä pesueeni kasaan ja nuuhkia kotikaupungin nurkkia kiireettömästi. Tuntuu huikealta tietää, että minimalismi antaisi palikat elää paljon vapaampaakin arkea.

Pienin askelin se on tehnyt elämästämme jo nyt kiirreettömämpää, yksinkertaisempaa, runsaampaa ja ihanampaa. Sitä tuntee olevansa välillä arjen miljonääri, kun pienempien lasten vielä nukkuessa, mies tekee etätöitä työhuoneessaan ja itse saattelen isompaa rauhakseen eskariin.

Tunnen myös valtaa onnea siitä, että saan kirjoittaa blogiani. Kaikelle ihanalle löytyy aikaa ja tuntuu välillä, että ihan oikeasti kaikki on mahdollista, kun ympäriltä karsii turhaa ja keskittyy siihen, mitä todella haluamme.


Minimalismi tuo myös suunnatonta helpotusta suurperheen härdelliin. Lapsien haasteisiinkin tuntuu olevan enemmän voimia vastata. Jos jokin ei toimi, niin arjessa on myös joustoa tehdä toisin. Vaikka lapsia on monta ja pieninkin on vasta 9kk, niin yöt menee meillä älyttömän leppoisasti. Illat sen sijaan on välillä ihme säätöä, mutta senkin suhteen elämämme antaa tarvittaessa myöden. Kaiken avain meillä ihan kaikessa on kiireen tunnun poistaminen. Aina slloin, kun siinä onnistumme tuntuu nämä pikkulapsivuodet olevan ihmeellisen levollista ja ihanaa aikaa.

Myönnän, että vaikka elämämme on ihanaa jo nyt, niin haaveilen vähän siitä, että mies voisi jäädä joksinkin aikaa hoitovapaalle. Ehkä mää samaan aikaan värjäilisin taas lankoja kasviväreillä ja kirjottaisin tätä blogia... Tai sitten ihan vaan jompaa kumpaa ;) Se olisi hurjan ihana utopia!

Tosin mies tuntuu olevan varsin tyytyväinen nykyiseenkin osaansa. Työt tukee tämän hetkistä arkeamme ja sekin on huippu ihanaa!Kävimme tänään kurkkimassa Tampereen joulutorinkin tungosta. Ihmisiä oli kuitenkin makuumme ihan liikaa, joten laskettelimme väljemmille vesille tuuliselle Laukontorille. Ollaan kai hiukan erakkoja...

Joulukuun terkuin:

<3 Riina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti