Meidän joulu on harkittua kulutusjuhlaa ja se on ihan ok....


Talvipäivänseisaus lähenee ja siitä alkaa meidän joulumme.

Olisi tietenkin fiksua antaa vain aineettomia lahjoja. Ollaan kuitenkin ihan surkeita käyttämään palveluita, tai suunnitteleen kovin paljoa aiemmin mitään seikkailujakaan. Esimerkiksi lahjakortit jää jostain kummallisesta syystä meillä aina käyttämättä... Siksi suosimme täsmälahjoja. Mies antoi mulle lahjan jo ennalta ja itse kerroin miehelle etukäteen mitä olin suunnitellut hänelle lahjaksi.

Myös lasten kanssa pyrimme kuuntelemaan lahjatoiveita herkällä korvalla ja valitsemaan lahjat tarpeen tullen myös yhdessä. Esimerkiksi esikoinen toivoi nukkekotia ja sai itse valita budjetin puitteissa minkä haluaisi. Kaikkien hienojen leikkitalojen joukosta valikoitui Hapen Seasons. Se olikin hyvä päätös, sillä se on sopiva pikkusiskonkin käsiteltäväksi. Päätimme ostaa nukkekodin Leikisti vekkokaupasta. Uudet sivut kaupalla ovat vielä tekeillä, mutta he lupasivat jemmailla mulle taloa, kunhan se rantautuu ensi viikolla Suomeen. Ihanan reilua palvelua! <3

Kierrätämme tietenkin myös leluja lapselta toiselle. Lelujen hankinta on yhä harkitsevampaa, mutta aika ajoin on jotain tarpeen laittaa kiertoonkin. Nyt ennen joulua lähtee ainakin yksi leikkijuna, joka ei meidän 9 kk ikäiselle vauvalle ole riittävän turvallinen, vaan se on nököttänyt lähinnä kaapissa. 2 vuotiaalle se tosin menisi, mutta pienimmillä on yhteiset lelukorit ja pyrin pitämään heillä vain sellaisia leluja, jotka sopii hyvin molemmille. Pyrkimys onkin, että tavaran määrä pysyisi tasapainossa, sillä lisää säilytystilaa en minikotiimme halua.

Joulukoristeet on meillä aika minimissä ja aika lailla aina samat.... Mies on allerginen kuuselle, joten meillä on muovinen (KÄÄK!) 10 vuotta vanha pöytäkuusi. Lisäksi muutamia vuosia sitten anopilta saatu lumisadepallosoittorasia-systeemi, josta lapset tykkää hulluna ja yhdet jouluvalot lastenhuoneessa. Siinä meiän joulukoristeet ja ne riittää enemmän, kuin hyvin!

Jouluna ei ehkä osteta luomukinkkua, mutta syödään juuri sitä, mitä tekee mieli. Vaikka riisiä ja kasviksia, jos sille päälle satutaan...

Se on taas just meijän näkönen joulu.

<3: Riina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti