Turkis on murhaa


Pienissä ahtaissa häkeissä olevat eläimet kyhjöttävät odottaen loppua. Häkeissä on verkkopohja, sillä maapohjaisista häkeistä on tautipelon takia luovuttu. Häkkien pientä kokoakin perustellaan tautiriskien minimoinnilla. Pienet häkit ovat kuulemma myös luonnollinen valinta, sillä eläimen ei tarvitse pahemmin liikkua, kun ruokaa ja vettä on saatavilla ilman liikkumistakin. Kuinka naurettavaa!

Turkiseläinten kasvatusta on perusteltu myös sillä, että ruhot voi käyttää kokonaisuudessaan. Ruhoista valmistetaan mm. biopolttoainetta, ja eläinrehua. Turkiseläinten kakasta saa sen sijaan fosforirikasta lantaa.  

En ole kasvissyöjä, mutta me oikeasti pärjätään ilman huppujen turkisreunojakin. Eettisesti ruuaksi tuotettujen eläinten nahat kuulostaa paremmalta, kun riistetyt turkiseläimet.

Olen Emma Karin kanssa täysin samaa mieltä siitä, ettei turkistarhauksella ole tulevaisuutta! Kasvatusoloja ei pienille villeille petoeläimille saa lajityypilliseksi tekemälläkään. Saga fursin tappioluvut kertovat myös, ettei kansa halua kärsimyksellä tuotettuja tuotteita iholleen. 

Useat muotimerkit ovat luopuneet turkisten käytöstä kokonaan, kuten vaikka Chanel, Burberry, Versace ja Michael Kors. Myös Lontoon muotiviikot kertoi syksyllä kieltävänsä turkiksien käytön näytöksissä. 

Huikeaa on myös se, että esimerkiksi Los Angeles kieltää turkisten valmistuksen ja myynnin alueellaan 2020 lähtien!Turkisten myynnin on kieltänyt myös San fransisko, Berkeley ja West Hollywood. Ehkä kieltolistan jatkoksi saadaan tulevaisuudessa vielä Suomikin! 

Itse en tosin haluaisi ostaa, tai ainakaan käyttää enää sellaisiakaan takkeja, jossa on käytetty tekoturkista, sillä parin vuoden takaisessa jutussa kerrottiin useiden takkien "tekoturkisreunusten" sisältävän OIKEAA turkista! YÖKK! Mitäpä jos ei korvata turkista millään, vaan luovutaan niistä älyttömistä somisteista kokonaan?! 

Sillä... 

Turkistarhaus on julmin tuotantoeläinten kidutusmuoto! 

<3 Riina 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti