Lapsiperheen tavaratulva 5/52

Lapsen kapselivaatekaappi

Levitin 6-vuotiaan poikalapsen vaatekaapin sisällön keittiön pöydälle. Osa vaatteista on tietenkin pesussa ja osa päällä. Aika vähällä sitä ihminen pärjää ja voisi jopa sanoa, että pöydällä on jopa ylimääräisiäkin vaatteita.

Tunteet, fiilikset ja jaksaminen vaikuttaa myös siihen, miten kulutamme. Kaksi marketista ostettua kauluspaitaa hankittiin anopin hautajaisiin. En siinä kyyneleitä nieleskellessä hennonnut painostaa miestä tarkistamaan vaatekappaleen eettisyyttä. Ei vaan jaksanut... Tärkeintä oli, että kaikille seitsemälle lapselle saataisiin edes jokseenkin hautajaisiin sopivat vaatteet päälle. Mies oli tunkenut ostoskoriin ensin valkoisen paidan ja sen jälkeen mustan, sillä ajatteli valkoisen kuitenkin sotkeentuvan jo ennen kapppelia.

Ajattelen kuitenkin, että vähemmän on todellakin enemmän! Olen nyt taas hoitovapaalla, mutten todellakaan tunne niukkuutta. Olen valmis maksamaan lastenvaatteista kohtuullisen paljon, mutta toisaalta taas tarvitsemme vaatekappaileita varsin vähän. Isossa lapsiperheessämme pesukone pyörii tiuhaan ja on turha kasata kaappeihin  valtavaa vaatearsenaalia. Vähemmälläkin pärjää

Olen sanonut sen niin monta kertaa aijemminkin, mutta sanon sen taas... Olisi tietenkin kaikkein ekologisinta hankkia mahdollisimman paljon käytettynä! Olen kuitenkin niin herkkä pesuaineille, että kirppari vaatteen ostaminen on usein aikamoista säätöä ennen, kun vaate saadaan päälle asti. Jos joku perustaisi kirpparin, jonne saa tuoda vain tuoksuttomia vaatteita, olisin varmaan ensimmäinen asiakas.

Haluan tukea ihania kotimaisia yrittäjiä. Mitä enemmän yrittäjä pystyy kertomaan tuotteiden valmistuksesta, raaka-aineista ja värjäyksestä, sen parempi! Melli on siinä suhteessa ihan lemppari ja esimerkiksi polvipaikkahousut kestää käytössä tosi hyvin. Yhdet uudet hankin nyt pieneksi menneiden tilalle.


6-vuotiaan sisävaatteet: 


4 kpl pitkähihaista
3 kpl t-paitoja
4 kpl housuja
1 kpl villahousut

2 kpl kauluspaitoja

1 kpl uimahousut
5 kpl alushousuja
2 kpl villasukkia
4 kpl puuvillasukkia

yhteensä: 26 kplEi kommentteja:

Lähetä kommentti