Tyhjempi kalenteri antaa tilaa villille lapsiperhearjelle.Olisin voinut tänään kirjoittaa uuden postauksen meidän tavaratulvasta, mutta hei, kattokaa nyt tota aurinkoo! Ei tee mieli kahlita itseään mihinkään turhan jäykkiin rutiineihin, joten tavaratulvapostaukset saa toistaiseksi jäädä. 

Pienin nukkuu päiväunia ja isommat syö karkkipäiväkarkkeja, joten nyt onkin just hyvä hetki kirjoittaa! 

Me yritetään pitää arki mahdollisimman vapaana, sillä suuressa perheessä tapahtuu aina kaikkea ilman suunnittelemattakin. Eilen olikin ihanaa, et saatiin taas vanhin bonuslapsi käymään. Täälä me ollaan, tai ainakin jossain lähihuudeilla! Inhotaan kiirettä ja turhaa säätöä, joten arki on ihana pitää mutkattoman rauhallisena. Silloin, kun aikuistuneet bonuslapset tänne ilmestyy,  niin pyritään siihen, et aina olis aikaa... 

Halutaan arkeen mahdollisimman vähän aikataulutettuja menoja. Sillon, jos niitä pakollisia juttuja kuitenkin ilmaantuu, niin yritetään hoitaa ne mahdollisimman kivuttomasti.  Mun ei esimerkiksi tarvi raahata kaikkia muksuja yksin neuvolaan, sillä mies pystyy yleensä irtaantuun töistä siks aikaa. Se on oikeesti ihan huikean mahtava juttu ja säästää valtavasti voimavaroja! 

Me siis ei tiedetä mitään ruuhkavuosista ja se on ihan mahtavaa! 

Jos joku meno on helpompi tehdä vain yhden lapsen kanssa, niin se tehdään niin. On turha aiheuttaa koko klaanille kauheeta stressiä, kun jutut voi tehdä paljon helpomminkin. 
Asiat tehdään fiiliksen mukaan. Tykätään ihan hirmuisesti kuluttaa Tampereen museoiden lattioita ja lastentapahtumia, josta voi liueta paikalta heti, kun siltä tuntuu. Esimerkiksi tänään ja huomenna on taidesuunnistus ja se on just ihana! Inhotaan ryysistä ja kovaa meteliä, joten luovitaan hiukan senkin mukaan. Ehkä me ollaan hiukan erityisherkkiä. 

Nyt kun osa lapsista on vielä tosi pieniä, niin tuntuu hyvältä tää hitaampi ja yksinkertaisempi elämä. Siksi oon melko tarkka siitä millaisia sitoumuksia arkeemme otetaan. Se, että arki on melko stressitöntä, on parantanu mm. meidän kaikkien unta ja jaksamista. 

Tavaroiden määrän vähentäminen helpottaa myös ratkaisevasti arjen sujuvuutta. Silloin, kun koen hallitsevani ympäristöäni, niin voin itsekin paremmin. Pidän siitä, että saan kaikki tavarat paikoilleen helposti, pyykkivuoreen ei huku ja pystyn tekemään hoitovapaallakin sellaisia arvovalintoja kulutuksessa mihin oikeasti haluan panostaa. 

Yksinkertaisempi elämä antaa oikeasti tilaa lapsiperheen villille arjelle. Aina, kun huomaan itse kilahtelevani jostakin, tiedän, että koitan tehdä liian monta asiaa samaan aikaan. Yleensä karsiminen auttaa... 

-Riina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti