HYRISEVÄÄ ONNEA JA YKSINKERTAISEMPAA ARKEA


Parhaat asiat on ilmaisia. On mielettömän mahtavaa, että kaupungissakin on niin paljon paikkoja, jossa pääsee kosketuksiin luonnon kanssa. Vaikka esikoinenkin on hieman allerginen siitepölylle, niin tuntuu, kuin niityllä kaiken sen riemun keskellä allergiat ei pahemmin haittaa.

Huomaan itsekin hyriseväni onnesta niittykasvien keskellä ja  metsäpolulla. Yksinkertaisempaan, minimalistisempaan ja onnellisempaan elämään ei tarvita mitään lisää. Kaikki se on jo ympärilläni.

Opin Koppelomäen Ilkalta kuitenkin, että kannattaa harjoitella nauttimaan kaikesta siitä onnesta, jota saamme kokea. Meillä voi olla vaikka millaiset aarrekartat, mutta emme silti välttämättä osaa iloita toteutuneista toiveista, kun saavutamme ne. Se johtuu kuitenkin vain harjoittelun puutteesta.

Mindfulness on tietenkin loistava työkalu huomaamaan tässä hetkessä ne kaikki ihanat asiat. Myös kiitollisuuspäiväkirjaa pidän loistavana työkaluna havaitsemaan, kuinka paljon iloa tuottavia asioita ympärilläni on juuri nyt.

Ei meillä tietenkään kaikki asiat ole täynnä yksisarvisten kultapölyä. Meteliä tästä porusta lähtee niin, että välillä hieman hirvittää ja liian innokkaita miekkailijoita pitää silloin tällöin vähän ojentaa pitämään miekat tupessa tarvittaessa.

Vaikka olen luopunut todella suuresta määrästä materiaa ja olemme tehneet elämästämme hyvin hidasta ja yksinkertaista, niin koen olevani rikkaampi, kuin koskaan aikaisemmin. Enkä puhu rahasta, joka tulee pankkitilille. En usko, että kukaan miettii, kuinka hienoja tavaroita omisti, vaan mitä koki ja tunsi.

On jännää miettiä, mikä on oikeasti tarpeellista ja voisinko luopua vielä jostain, kokeakseni vielä enemmän vapautta.

Mietin itse asiassa aika usein niitä pieniä juttuja, jotka saa vatsanpohjan kuplimaan. On ihanaa huomata, että miltein kaikki on toteutettavissa joko ilman rahaa, tai juuri tässä elämäntilanteessamme.

Yksi ihana asia, jolle meinaan tehdä taas tilaa ja aikaa on kasvivärjäys. En voi tehdä sitä nykyisessä vuokra-asunnossamme vuokranantajan toiveesta, mutta uskon kyllä löytäväni sopivan työtilan harrastukselleni. On niin paljon kasveja, joita haluaisin kokeilla, etten oikein meinaa housuissa pysyä.

Elämme käsittämättömässä runsaudessa. Jos ette usko, menkää metsään!

<3 Riin
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti