Kookosöljyä kainaloon?

tee itse deodorantti
Jokin aika sitten olin innoissani. Olin vihdoin löytänyt ekokaupan valikoimasta tuotteen, joka sopi herkälle iholleni ja oikeesti toimi. Siihen asti jokainen kokeilemani deodorantti oli joko liian tujun hajuinen, tai sitten se ei todellakaan pitänyt. Esim. kristallidödö oli kyllä tarpeeksi hellä, muttei todellakaan hillinnyt hienhajua tarpeeksi.

Nyt kuitenkin kuvittelin oikeesti löytäneeni sen huippu tuotteen, joka oli ekologinen,  hellä ja todellakin piti kainalot hajuttomana tiukoissakin tilanteissa. Tuotesisältökään ei kuulostanut heprealta, sillä se sisälsi mm. ruokasoodaa ja kookosöljyä. Suunnittelin vähän jo sitäkin, että sekottelisin kookosöljy-sooda dödöni tulevaisuudessa itse, mutta tuulettelin ilmeisesti hieman liian aikaisin...

Olin käyttänyt ostamaani dödöä ehkä alle viikon, kun huomasin jo ikäviä merkkejä kainaloiden ihohuokosten tukkeutumisesta. Se ei sinänsä ole mikään ihme. Kookosöljyn komedogeenitaso on 4, eli sen ihohuokosia tukkivat ominaisuudet on kohtuu suuret. Tämä ei tietenkään ole koko totuus, sillä kookosöljy ei suinkaan tuki kaikkien ihmisten ihohuokosia, sillä se on niin yksilöllistä. Sen takia jotkut pystyy surutta käyttämään kookosöljyä vaikka naamarasvana ja toisilla sitten alkaa ilmaantumaan finnejä. Itse suosin kookosöljyä lähinnä oil pullingissa, mutta sen sijaan iholle jätän tästä lähin laittamatta.

Onneksi hätä ei ole tämän näköinen. Kaapista löytyi ihanan hellää manteliöljyä ja kun siihen sekoitti hitusen ruokasoodaa, niin tuloksena oli munkin kainaloiden iholle sopiva dödö. Vaikka manteliöljyssä ei olekaan kaikkia kookosöljyn hyödyllisiä ominaisuuksia, niin se tuntuu hoitavan kainaloiden ihoa tukkimatta ihohuokosia ja siihen sooda sotkeentuu mukavasti helpottaen levitystä.

  En sekoittele dödöä yleensä valmiiksi lasipurkkiin, vaan sotken sopivan määrän öljyä ja soodaa kämmenellä  keskenään ja tuikkaan kainaloihin. Piskuinen hyppysellinen soodaa ja muutama pisara öljyä riittää.

Tietenkin on mahtavaa, että tekemällä dödön itse tiedän oikeesti, mitä kainaloihini laitan. Hintakaan ei hirvitä. Luulen, että oon löytänyt täydellisen dödön. Tietenkin avaudun taas tänne, jos olinkin väärässä. Kannattaa silti kokeilla! Diy dödön pohja ei tarvitse olla kookosöljystä. Kaikkea kannattaa kokeilla!

  Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti