KUUN EKAPienin on hiukan unenpöppörössä ja toinen nukkuu vielä vieressä. Mies käskee isompia pistään uikkarit päälle ja syömään aamupalaa. Asteita on piirun verran yli 20. Kuulemma loppuviikko on kylmempi, joten uimaan kantsii mennä ny...

Toinenkin pieni herää. Syö näkkileipää voilla ja vaatii toiseen käteen kaks luomumeetvurstia. Huvittavinta on se,  ettei mikään muu meetvursti kelpaa... Kai tavallinen maistuu hiukan kärsineemmälle.

Ovi kolahtaa kuopuksen heiluttaessa villisti eteisessä. Uimarit kolistelevat vesipyssyjen ja uimalasien kera autolle. Mää rullaan perhepetimme patjat ja petivaatteet Lundiaan ja keitän kahvit. Pienin syö vieressä banaania. Se pitää saada käteen kuoren kanssa, sillä muuten taivas repee.

Pistän pesukoneen päälle ja viikkaan vähän pyykkejä. Rappukäytävässä kaikuu tutut askeleet. Alasjärvellä oli kuulemma sinilevää, eikä Pyynikilläkään kai oo sen parempi. Isompien suupielissä on jäätelöistä tahrat.

Päivällä postin auto kurvaa pihaan ja tuo Prisman kauppakassit. Kyllä siitä ilosta ihan mielellään maksaa. Kauppaan saa kulutettua niin valtavasti aikaa ja on mahtavaa, että joku muu rahtaa kauppakassit kolmanteen. Kuittaan ostokset sähköiseen päätelaitteeseen, johon nimikirjoitusta ei saa oikein ikinä kirjoitettua mitenkään nätisti. Kai sitä omat sykkyrät kumminkin tiukan paikan tullen tunnistais. Pienet kiljahtelee purkaessaan kasseja. Se on jostain syystä aina yhtä riemukasta.

Hetken päästä puhelin soi. Pakasteet kuulemma unohtu... Kuljettaja harppoo kerrostalon raput ylös ja sujauttaa ovenraosta parsakaalit.

Iltapäivällä maleksitaan kirjastoon. Kirjakassit painaa sen verran paljon, että pakko vaihdella kantokättä. Takasin rahdataan melkein sama määrä. Esikoisen mekossa on kukkameri.

  Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti