Hidastelussa pitää pyrkiä tasa-arvoon


On tietenkin totta, että naisten on helpompi hypätä oravanpyörästä äitiysvapaan turvin. Vauvalomalla on hyvää aikaa pistää arvonsa järjestykseen ja kysyä itseltänsä, tekeekö elämässä sitä, mitä oikeasti haluaa tehdä? En tarkoita tällä sitä, että välttämättä kakkavaippojen vaihtamiselta jäisi valtavasti omaa aikaa, mutta rutiineista irrottautuminen tuo väistämättä uusia näkökulmia.

Äitíysloman ja hoitovapaan aikana kutistunut tulotaso pakottaa opettelemaan pihistelijäksi. Se on oivallinen maaperä opetella hidastelemaan ja tyytyä vähempään. Miettiä mikä on ihan oikeasti tarpeellista ja tärkeää?

Toivon tietenkin, että vanhempainvapaa olisi oikeasti tasa-arvoinen mahdollisuus kummallekin vanhemmalle. Meille se ei ole juuri nyt sitä, vaikkakin olemme tehneet töitä sen eteen, että kumpikin saisi arjessa hidastaa. Se ei ole pelkästään rahasta kiinni. Mieheni pitää työstään ja etätyömahdollisuuden turvin arjesta on tullut todellakin jo nyt leppoisampaa ihan kaikille. Järjestelymme on ollut hyvä kompromissi, vaikkakaan ei varmasti ihan täydellinen ratkaisu. Taloudelliset valinnat mahdollistavat sen, ettei töitä silti tarvitse tehdä silti niskalimassa. 

Hyvän työnantajan turvin pystymme jakamaan vanhemmuutta arjessakin. Mies välillä vie lapsia neuvolaa, saattaa ekaluokkalaista kouluun asiakkaalle mennessä ja vahtii pieniä, että saan käväistä rauhassa vessassa. Toisinaan sitten mies päivittelee asiakkaiden palvelimia iltaisin, mutta sekään ei haittaa, sillä työmatka on 0 metriä. 

Olemme huomanneet, että jaksamme molemmat paremmin, kun teemme suurperheen  arjesta mahdollisimman hidasta ja stressitöntä. Lempeää virtausta ja pehmeitä siirtymisiä. Aina se ei onnistu, mutta ilahduttavan usein niin kuitenkin käy! 

Tämä on ollut meidän valinta. Olen itse saanut aikaa blogilleni ja tehdä toiminimelläni pieniä tuloja sitä kautta. 

Arjesta tulee nautinnollista ja tyydyttävää, kun se ei mene tulipalojen sammutteluksi. Tietenkin jonkun mielestä elämämme saattaa olla super tylsää, sillä teemme muutoksia niiiin hitaasti. Äkilliset muutokset on kuitenkin niitä, jotka maksavat paljon ja me halutaan elää taloudellisesti sen verran tylsästi, että voimme jatkaa leppoisaa elämäntapaamme ilman rahahuolia. 

Hidastella voi siis hyvin monella tapaa...  

♥ Riina 

ps. Suosittelen lämmöllä lukemaan Vähempi Parempi-kirjan, jonka on kirjoittanut Karin Lilja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti