Minikoti, minimalismi ja downshiftaus luo turvallisuuden tunnetta.

minimalismi lapsiperheen koti

Downshiftaus, minikoti ja minimalismi vie vaikeiden aikojen yli. En enää valvo öitäni murehtien, sillä pystymme antamaan sellaisille asioille aikaa, jotka vaativat huomioomme just nyt.

Suurperheen arkeen tulee hallinnan tunnetta, kun ei ole mihinkään hengenhätä. Silloin kun aikuistuneet bonuslapset ehtivät näkemään meitä, niin meidän aikataulut joustaa.

Yritämme miehen kanssa tehdä arjestamme kuitenkin mahdollisimman mutkatonta ja stressitöntä. Olemme karsineet kaikkea turhaa säätämistä roppakaupalla. Vaalimme hyväksi koettuja rutiineja. Asiat tapahtuu ilman suurempia mukinoita, kun kaikki tietää, mitä tehdään seuraavaksi. Rutiinit tuovat turvallisuuden tunnetta, eikä arki mene tulipalojen sammutteluksi.

 Emme silti unohda maustamasta silloin tällöin elämäämme, mutta on turha aiheuttaa sekasortoa, kiirettä, tai turhaa säätöä, sillä huomaan, että reagoimme sellaisiin hetkiin kaikki negatiivisesti. Yritämme antaa kaikille siirtymille riittävästi aikaa.

Downshiftaus on hellinyt uusioperhettämme.  Tuntuu hyvältä, että meillä on aina aikaa toisillemme.

lapsiperheen minikoti

Nautimme pysyvyydestä ja rauhallisuudesta. Vaikka toisinaan mietin, onko muuttumattomuus liian tylsää, niin on ihana kuulla bonuslapsilta, että he rakastavat sitä, että meillä on kaikki samalla lailla. Vaikka ulkopuolella kuohuisi, niin täällä tietää aina, mitä odottaa...

Arkemme antaa silti yllätyksille tilaa ja on ollut ihana voida olla viime aikoina läheisten tukena, kun sairaus yllättää. Tiedän, että katuisimme myöhemmin, jos emme nyt vietäisi näitä iltapäiviä sairaalassa.

Luo myös äärimmäistä turvallisuuden tunnetta, ettei korttitalo kaadu, vaikka hieman tuulee. Pienempi koti, pienet menot ja hitaampi arki luo puskuria ja antaa vapautta.

 Mietin yöllä, että kuinka onnekkaita me ollaan! Kuopus ei suostunut nukkumaan, kuin rinnalla roikkuen, joka tietenkin haittasi omaa nukkumistani. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä miehen etätyöt mahdollisti, että hän pystyi saattamaan ekaluokkalaisen kouluun ja sain itse nukkua pienten kanssa hiukan pidempään. En siis liittynyt 5am clubiin ihan heti, mutta toisaalta lapsiperheessä pitääkin jättää muuttujille arjessa tilaa ja se onnistuu hidastamalla! Säästetään varmasti tuhat harmaata hiusta, kun päivisinkin arkea pyörittämässä on tarpeen tullen kaksi.

  Riina

2 kommenttia:

  1. Oispa kiva nähä tässäkin kodissa sitä normi arjen "kaaosta/elämää" kun ne "suurperheen" romppeet on käytössä..vaika minimalistista on niin ois kiva nähä miten se leikki, ruokailu, naulakko, uloslähtö jne .. vaikkaki ehkä tämän blogin idea se ei olekkaa, kuvata kotiarkea lapsineen päivineen. Joka tapauksessa käyn tätä aika-ajoin lukemassa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ideoista! Pistetään korvan taa :) Kiva, kun käyt lukemassa! <3

      Poista